Diverse Terestre

IDEX 2017: Noutati din Serbia

BOV M16 Miloš, standul Yugoimport – IDEX 2017

La IDEX de anul acesta, expozitie cu vanzare inceputa pe 19 in Emirate, sarbii si-au garnisit standul cu bunatati.

Vizitatorii standului Yugoimport au putut observa cel mai nou vehicul blindat produs de sarbi: BOV M16 Miloš. MRAP-ul are o greutate cuprinsa intre 12 si 14 tone, in functie de nivelul de protectie si este gandit sa reziste la explozia minelor, inclusiv prin utilizarea podelei in “V”.

Vehicolul are lungimea de 5.48 metri, 2.48 metri latime si 2.3 metri inaltime. Accesul celor 8 militari pe care ii poate transporta se poate face prin cele 4 usi laterale, respectiv printr-o rampa in partea din spate a vehicolului. Propulsia este asigurata de un motor diesel Cummins ISB 300, de 300 CP, cuplat la o cutie de viteze automata cu 6 trepte, Allison 3500SP.  Viteza maxima pe sosea este de 110 km/h iar autonomia maxima este de 500 km. Exemplarul prezentat la IDEX este echipat cu o turela telecomandata M15, inarmata cu mitraliera de 12.7mm.

Sarbii prezinta la IDEX si Sumadija, racheta tactica dirijata ce poate lovi tinte la distante de 280km. Racheta este gandita pentru distrugerea tintelor fixe de mare valoare (baze militare, facilitati portuare,  aerodromuri, cai de comunicatii) fiind echipata cu focos exploziv sau de fragmentatie.

Racheta Sumadija, standul Yugoimport – IDEX 2017

Conform pliantului Yugoimport, racheta de calibrul 400mm are o lungime de 8.25 metri si greutatea de 1502 kg dintre care 200kg sunt alocate focosului.

Via:
DefenceBlog
Foto:
Petar Vojinovic

Marius Constantin

5 Comments

  • Dupa mine,Serbia a fost vedeta salonului de tehnica militara.Designul vehicolului este al doilea in stilul acesta nou,mai exista o platforma AA 6×6.
    Impresionanta este si racheta tactica dirijata cu bataia de 300km.

  • Se putea sa fie altfel ????. Numai “bunatati” au ei dar nu se vad la lucru cam pe nicaieri. De apreciat ca totusi incearca, fata de altii…alo Romarm, Atcm…trezirea ! ????

  • Catre administratorul blogului,vreau sa te intreb daca poti sa ai din nou ,unele rubrici din vechiul Resboiu,martea tehnica,proiecte abandonate etc.Rubrici de mare succes si pline informatii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: