Aviaţie

Hollande va vizita Emiratele Arabe Unite pentru a promova Rafale

Rafale cu Scalp

Rafale cu Scalp

Preşedintele Franţei, Fracois Hollande, va efectua săptămâna viitoare o vizită în Emiratele Arabe Unite pentru a promova avionul multirol Rafale.

Conform surselor diplomatice, în cadrul acestei vizite nu vpr fi semnate contracte.

În afară e Brazilia şi India, Franţa încearcă să vândă acet tip de avioane şi către Emiratele Arabe Unite, unde acesta concurează cu rivalul Eurofighter pentru eciparea forţelor aeriene ale EAU.

Conform surselor diplomatice, propunerea rămâne în joc şi există şanse mari ca acest contract să se finalizeze, dar Guvernul Franţei preferă să evite grăbirea potenţialului client având în vedere că de ani de zile se desfăşoară necogieri cu acesta, însă fără rezultat.

În 2011, Emiratele Arabe Unite au solicitat o contra-ofertă cu Eurofighter.

Într-un interviul recent publicat în ziarul Les Echos, noul CEO de la Dassault, Eric Trappier, a afirmat că de cumpărarea avioanelor Rafale se interesează mai nou şi Canada.

Şi tot Trappier a mai spus că Emiratele Arabe Unite vor fi urmate în achiziţia de Rafale de către Qatar şi Kuwait.

Sursa: Aereo

– Iulian Iamandi –

5 Comments

 • la amarastenii de frantuzi presedintele cand iese din tara incearca sa le promoveze industria de armament. al nostru iese sa imparta exemplare din acordul cu ponta. dece nu are ursul coada?

 • ‘Ai de pwla lor. Moartea-pasiunii ala de prezident mai rau le face. Cand il vad pe-ala imi vine sa-mi iau campii.

 • EAU au cele mai bune Mirage 2000 (-9) din lume si sunt foarte multumiti.

  Contractul treneazà fiindcà pur si simplu EAU nu au nevoie grabnicà de avioane multirol. În plus, Dssault nu este compania care sà-si dea chilotii jos ca sà multumeascà la pret pe un client, de unde râca emirului împotriva precedentului CAO al Dassault-ului.
  Emiratii i-au frecat pe Dassault, ba cu un motor mai puternic, ba cu un super radar, etc.
  Pânà la urmà singura concesie a fost adaptarea nacelei Sniper care echipeazà deja F-16 emirate, consideratà superioarà nacelei Damoclès.

  EUA a cumpàrat aproape 70% din armamaent Frantei, iar Franta are un acord de apàrare special cu AEU si o bazà militarà în emirat. De unde si vizita lui Hollande, mai mult de curtoazie, sper sà se abtinà de la comert.

  Iar cu Canada, nici-o sansà. F-35 va fi înlocuit total sau partial doar cu F-15 Silent Eagle, ori cu F-18 Super Hornet.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: