Aviaţie

Guvernul Greciei va aloca 2,33 miliarde de euro pentru achizitia de avioane Rafale

Guvernul Greciei a informat că va plăti 2.32 miliarde de euro (2.8 miliarde de dolari) pentru achiziția de avioane omnirol Dassault Rafale și a moderniza rachetele compatibile, în cadrul unui proces de creștere a puterii militare declanșate de tensiunile cu Turcia.

Dassault Rafale

Dassault Rafale

Furnizarea celor optisprezece avioane de luptă va începe la mijlocul anului 2021 și va fi completată de-a lungul a doi ani, a declarat Stelios Petsas, purtător de cuvânt al Guvernului Greciei.

Grecia va aloca 11.5 miliarde de euro (adică 14.1 miliarde de dolari SUA) pentru modernizarea forțelor armate în următorii cinci ani, datorită deteriorării relațiilor cu Turcia, țară aliată NATO, pentru neînțelegerile cu privire la drepturile asupra zăcămintelor din estul Mării Mediterane.

Numărul total de avioane Rafale care vor fi cumpărate de către Grecia va cuprinde doisprezece avioane aflate în prezent în serviciul Aviației Militare a Franței și încă șase avioane noi-nouțe care vor fi construite de către Dassault Aviation.

Susține activitățile noastre prin Patreon

Susține activitățile noastre prin Patreon: patreon.com/resboiu

Invidie

Păi, da. Ați citit bine. Mor de invidie pe greci.

Contractul pentru avioanele Rafale va cuprinde 1,92 miliarde de euro pentru paseri și alte 400 de milioane de euro pentru pachetul de armament. Care armament va cuprinde rachete aer-aer cu rază lungă Meteor, rachete de croazieră Scalp și rachete anti-navă Exocet.

Iar câteva contracte cu diferite companii franceze vor acoperi mentenanța flotei de avioane Mirage-2000 MK-2, modernizarea dronelor Sperwer și a unor sisteme electronice nespecificate.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • “Mor de invidie pe greci”
    Nu esti singurul. E un sentiment des intalnit printre furnizorii de securitate.
    Aia care se simt mai vulnerabili, iau masuri mai drastice gen 11 miliarde in 5 ani. Restul aloca pe hartie 10 miliarde in 10 ani.

    Astept cu interes sa vad in cat timp le vor operationaliza in conditii de razboi si in conditiile in care zburau deja Mirage-uri 2000.

    • Pentru mine este un mister de unde au grecii atatia bani pentru armament nou. Armament pe care il cumpara pe banda rulanta la intervale mici de timp(ma rog mici fata de ce vedem pe la noi). O tara care de abia a evitat falimentul acum cativa ani isi permite lucrul asta iar noi dupa o perioada “infloritoare” economic ne chinuim de ani de zile cu niste programe de achizitie mult mai modeste.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: