Marină

Grecia a semnat un Memorandum de Intelegere cu Naval Group și MBDA, care deschide negocierile pentru furnizarea a trei fregate, cu opțiunea de a comanda si o a patra nava

Nikólaos Panayotópoulos – ministrul grec al Apărării, Pierre Eric Pommellet – CEO Naval Group și Eric Béranger – CEO MBDA au semnat, pe 28 septembrie, un Memorandum de Înțelegere care lansează negocierile pentru programul elen de achiziție de noi nave de luptă și echiparea Forțelor Navale elene cu trei fregate (FDI) și echipamentele aferente, cu opțiunea de a comanda și o a patra fregată.

Exocet MM40

Exocet MM40

Fregatele vor fi construite în șantierul Naval Group din Lorient, unde tocmai a intrat în producție cea de-a doua serie de nave destinate forțelor franceze.

Noile nave de luptă vor consolida suveranitatea Greciei, iar Forțele Navale elene vor avea o flotă de suprafață de ultimă generație.

Fregatele care vor fi livrate Greciei se bazează pe cele mai bune tehnologii dezvoltate de Naval Group, Thales și MBDA, care va furniza rachetele ASTER 30 B1 și Exocet MM40 Block 3C. Sistemele vor fi pe deplin interoperabile cu flotele statelor europene și ale țărilor membre NATO.

Grecia va deveni al doilea client al acestei fregate multi-mission, după Franța, pentru care vor fi construite cinci nave.

Sursa: MBDA

1 Comment

  • O sa-i coste pe saracii greci sarutul frantuzesc de o sa-i dea lacrimile si lui Poseidon.
    Astia cum se doteaza cu buget mai mic ca noi si cu armament si personal mai mult de intretinut? Sunt sigur ca au ei o combinatie ceva, ca altfel nu le-ar iesi, sau poate isi iau jucarii pe caiet.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: