Aviaţie

Germania va inlocui Eurofighter Typhoon Tranche 1 cu Tranche 3B

Germania va înlocui întreaga flotă de avioane Eurofighter Tranche 1 în cadrul unui program nou, prezentat de către Airbus Defence ans Space zilele trecute.

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Berlinul va înlocui cele 38 de Eurofighter Tranche 1 în cadrul programului numit Project Quadriga.

Avioanele Tranche 1 vor fi scoase la vânzare pe piața internațională, iar platformele Tranche 3B vor dispune de radar AESA (E-Scan Mk 1) și software updatat.

Cele 38 de avioane Tranche 3B vor fi șapte bilocuri și 26 de monolocuri, cu opțiune pentru încă cinci monolocuri.

Încă nu a fost găsit client pentru avioanele Tranche 1.

Iulian Iamandi

3 Comments

  • Pana acum se plangeau ca ba le crapa aripile, ba ca nu mai au nevoie de atatea avioane, germanii find pacifisti din fire. Ca sa le dea de munca doar celor de la EF consortium, cumpara doar de la ei, inlocuind ceva probabil nefunctional (conform starii de facto a armatei germane) cu ceva nou, functional pana se va strica… (ca daca nici Germania nu are bani de mentenanta…..)
    Acum vor sa gaseasca si niste fraieri sa le cumpere pe alea vechi – poate mai gasesc niste austrieci – inca o spaga ceva? ca doar sunt ai cei mai drepti dintre drepti ….

    • Eurofighter Tranche 1 e chiar un avion bun. Trag spaniolii de ale lor de numa. La nemti e prostia mare. ca li s-a parut ora de exploatare scumpa si zburau oricum fraierii de americani pt. ei. acuma, avand in vedere ca a mai ramas in functiune doar linia din Italia, poti sa faci un pret bun pe astea 38 si transfer de tehnologie catre IAR Craiova ca sa le faci mentenanta in tara. si 38 de Eurofighter Tranche 1 cu 38 de F16 arata bine oricum ai privi. Ca sa nu mai zicem ca noi sintem in ograda americanilor. si daca iesim la cumparaturi de altceva se intampla la noi ca la altii. sa iei F16 la pret de dumping. Dar gandire strategica, interesul national, spaga mai putina, astea nu sint lucruri care sa-i caracterizeze pe conducatorii nostri. indiferent de culoarea politica.

      • Suntem mult prea saraci pt Eurofighter.In plus, ne-am complica existenta cu mentenanta.Romania trebuie sa mearga doar pe un singur tip de avion si sa comande inca de pe acum, F35, pe care il vom primi cel mai devreme peste 10 ani.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: