Geopolitica

Germania va trimite 650 militari in Mali

Militari germani in ISAF

Militari germani in ISAF

Germania va trimite 650 militari în Mali în cadrul unei misiuni de menţinere a păcii care va include sprijin pentru lupta împotriva ISIS.

Anunţul a fost făcut de către ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen la mai puţin de două săptămâni de la atacurile teroriste din Paris, atacuri în care şi-au pierdut viaţa 130 de oameni şi la mai puţin de o săptămână după ce teroriştii au luat cu asalt un hotel din Bamako, capitala statului Mali, omorând 19 oameni.

Von der Leyen a spus că militarii germani vor sprijini misiunea de menţinere a păcii din Mali aflată sub comandă franceză, în particular în ceea ce priveşte logistica şi recunoaşterea.

Decizia, a adăugat Von der Leyen, are ca scop ridicarea presiunii care apasă Franţa, ţară implicată în lupta proprie împotriva ISIS.

Mandatul va fi curând trimis parlamentului Germaniei pentru aprobare.

Sursa: Army Recognition

Se putea mai bine, se putea mai mult. Germania trebuie să se schimbe. Germania este puternică economic şi militar, Germania este un aliat important în NATO şi UE, Germania trebuie să redevină luptătoare.

Ciudat război, ciudată politică.

 

Iulian Iamandi

 

 

 

3 Comments

  • Aşa au fost educaţi din 1949. Au făcut o constituţie extrem de restrictivă în ceea ce priveşte participarea cu trupe pe plan extern. Când e vorba să mai trimită trupe undeva sar socialiştii în sus, proteste de stradă anti-război. Cu chiu cu vai au participat cu câteva subunităţi în Afganistan pe care le-au tot rotit.
    Au preferat să plătească, să participe cu fonduri la reconstrucţia unei noi armate afgane decât să trimită trupe. Au tăiat periodic din fondurile alocate Bundeswehr-ului, au redus personalul fără discernământ.
    Au în general nemţii o psihoză şi o teamă, nejustificată, legată de renaşterea militarismului german.
    Şi în plus eu ştiam că potrivit Legii Fundamentale, în caz de atentate, revolte foarte violente, etc armata nu are voie să intervină sub niciun caz pe raza propriului teritoriu, aceasta fiind doar atributul forţelor de poliţie federale şi regionale.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: