Terestre

Germania testeaza Trophy APS pe tancurile Leopard 2

Rafael Advanced Defence Systems va testa Trophy APS (Active Protection System) pe tancurile germane Leopard 2 conform The Jerusalem Post. Un purtător de cuvânt al Rafael Advanced Defense Systems a confirmat că se va testa sistemul pe Leopard 2 in cursul acestui an, alături de producătorul tancului Krauss-Maffei Wegmann.

Leopard 2A7+

Leopard 2A7+

Detaliile au fost dezvăluite la The International Armored Vehicles 2019, eveniment ce a avut loc in perioada 21-24 ianuarie în Londra. Studiile inițiale asupra modelului Leopard 2 vor începe în acest an, integrarea și testarea sistemului fiind finalizate până în 2021. Un total de 17 tancuri vor fi echipate cu APS, o unitate de antrenament si formare urmând să opereze sistemul  începând cu 2022.

Unitatea de tancuri beneficiară a acestui sistem Trophy este așteptată a fi gata de luptă după 2023 si se va alătura desfăsurării de trupe ale Germaniei la NATO’s Very High Readiness Joint Task Force (VJTF), conform unei surse.

Bundeswehr operează în prezent 328 de tancuri Leopard 2 în trei versiuni – 2A6, 2A6M și 2A7. Leopard 2 a servit, de asemenea, în armatele altor 12 țări, unele fiind  țări neeuropene, inclusiv Canada, Indonezia și Turcia, si au fost văzute in luptă în Afganistan și Siria (unde au suferit pierderi grele din cauza rachetelor antitanc ghidate).

Trophy Active Protection System (APS), dezvoltat de Rafael Advanced Defense Systems, este singurul APS complet operațional și testat în luptă, din întreaga lume.

Potrivit Rafael, compania a furnizat aproximativ 1.000 de sisteme pentru toate platformele majore de luptă terestre ale IDF.

Cristian Oancea

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: