Terestre

Germania ia in considerare infiintarea unei noi brigazi

Boxer IFV cu turelă Lance

Boxer IFV

Armata Germană ia în considerare înfințarea unei brigăzi dotate cu vehicule pe roți, unitatea va putea fi dislocată atât în zone de conflict simetrice dar și asimetrice, și va constitui contribuția Germaniei la programul NATO’s Framework Nations Concept, fiind capabilă de a fi dislocată oriunde în Europa în termen de 48 de ore folosind infrastructura rutieră și feroviară existentă.

Dată fiind lipsa de personal disponibil este foarte posibil ca noua brigadă să fie completată cu batalioane deja existente în alte brigăzi, nefiind exclus nici un sistem de rotire a batalioanelor celorlalte brigăzi.

Dotarea va necesita aproximativ 100 de blindate Boxer în varianta PuBo, versiune a Boxer echipată cu un tun de 30 mm și rachete antitanc Spike-LR.

sursa: IHS Jane’s 360

 – David Victor –

2 Comments

  • Astia nu stiu cum sa mai orbecaie.Noroc cu birocratia in uniforma de scoate asa idei crete.Problema nemtilor e ca de pifanterie usoara e plin in Europa de est.Mult mai utila ar fi o brigada de tancuri.Nu e nevoie sa fie ei gata in 48 de ore.Si 5 pe cale ferat si drum zile e arhisuficient.

  • ce se mai aude de TBT 8X8 romanesc? il mai fac, nu-l mai fac? der president dc nu se implica? crede ca daca facu faza cu 2% din pib din 2017 a rezolvat problema apararii? veleleuu muicaaaa cate sunt de facut pt apararea Romaniei si mai ales pt. industria de aparare si de tehnica militara a Romaniei. chiar nu are cine sa-i spuna, chiar nu-l intereseaza? pt.ca romanii shi-au pus multe sperantza in el.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: