Aviaţie

Gata! S-au lins pe bot!

MiG-25 P Syria

Bashar Assad a ordonat azi noapte ca toate paserile ţerii – alea de vânătoare-bombardament – să fie priponite la sol. Minunata idee i-a venit lui Assad după ce colonelul Hasan Merhi al-Hamadeh a tulit-o în Iordania la bordul unui MiG-21.

Oficialităţile din Damasc au atras atenţia ca ziua dezertării colonelului al-Hamadeh a coincis cu cea în care Washingtonul a ales să confirme că ofiţeri aparţinând CIA au fost prezenţi în sudul Turciei pentru a ajuta Armata Liberă Siriană în lupta lor împotriva guvernului Sirian.

Oficialii sirieni sunt convinşi că şi dezertaţiunea a fost organizată tot de către americani şi că mai multe sunt pe ţeavă pentru a demonstra că boborului sirian că bână şi cea mai fidelă barte a armatei siriene, aviaţia i-a scăbat din mâini dictadorului. D-astea, ieftine.

Hm. Eu aş zice că s-au înţepat şi că e invers: americanii i-au sucit minţile colonelului al-Hamadeh cu ciocolăţi, oglinjoare şi poze cu Jenna Jameson pentru a-l face să poftească la democraţie. Dupe aia, nea’ Assad a pus boticul şi a ordonat ca toate paserile să rămână la sol – fapt ce va conveni de minune planurilor de atac franco-internaţionale.

Zic franco… pentru că vecinii şi prietenii franceji ţopăie de nerăbdare să mai pocnească o ţară.

Bun. Şi acum, felia a doua a ştirii.

Sursele sursei noastre, adică Debkafile, au aflat că nea al-Hamadeh cel colonel a decolat de pe baza aeriană Khalkhala aflată între oraşele sudice Deraa şi Suweida din vecinătatea munţilor Druze.

MiG-ul, conform Debkafile, aparţinea Brigăzii 73 Aeriene, iar pilotul, conform aceleiaşi surse, făcea parte din Divizia 20 a Forţelor Aeriene Siriene, unde comanda o escadrilă de testări cu MiG-21.

Şi d-asta nu s-a prins nimeni când colonelul al-Hamadeh a făcut fâl-fâl din eleroane… (chiar vroiam să zic mai multe, dar Griffon e prins cu jobul în minutele astea şi nu am găsit nici un pilot onlai’ pe messenger ca să pun una din întrebările mele stupide, gen “Cătălin, avionul are claxon?”… dar, lasă că nici ei nu se pricep la tancuri!).

Şi uite aşa, al-Hamadeh a întors cu frâna de mână şi apoi a tras o urcare prin răsturnare (ca la bară), apoi a făcut ţuşti ca melcul şi a şi început să strige în radio către turnul de control al bazei aeriene iordaniene Al Hussein că vrea să aterizează şi el forţat.

– Resboiu –

4 Comments

 • Zi cu flaperoane, Resboiule! Flaperonul… nu e ca Jenna Jameson, dar despre ambele poti gasi informatii pe Google. 🙂

 • Eu cred ca echipa care se ocupa de democratizare s-a gandit ca e mai bine ca avioanele de lupta sa ramana la sol, pentru ca fara antrenament pilotii sunt facuti KO si avioanele de lupta pot fi neutralizate mai usor la sol .

 • Hm, cum a trecut vremea…
  In 89 in Romania, si-n 91 in Irak, a trebuit ditamai razboiul electronic, ca sa convinga aviatia ca-i mai bina sa sada la sol si sa nu se opuna invaziei.
  Acuma s-au gasit metode mult mai ieftine :/

  Apropo, astia cu democratizarea au fost oare incantati de Mig21? 🙂 S-or fi apucat sa-l desfaca, tremurand de curiozitate, cum faceau pe vremuri cu alte Mig-uri? 🙂

  Si cu ce-or fi doborat RF4 ala turcesc care si-a bagat antenele peste ei? Abia astept concluziile “anketei de la Ankara”. Turcaletii nici nu s-au deranjat sa nege doborarea. Deocamdat’ o ard in genul “a cazut in apele teritoriale ale Siriei, dar fara sa incalce spatiul sirian etc” Inertia asta… 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: