Diverse

Frumosii nebuni ai zilelor noastre – Felix Baumgartner

Felix Baumgartner parasind capsula

Minunata surpriza a zilei… Stiam despre proiect, dar n-am avut timp sa – l urmaresc. De fapt, nu mi-am batut capul, gandind ca sunt sanse prea mari sa ratez momentul. Stiam ca saltul a fost amanat din cauza vantului, mi-am spus: eh, o sa aflu. Dar iata ca, m-am conectat pe facebook- ceea ce nu prea fac, de altfel. Si … mai erau in jur de 10 minute, pana la salt. N-am crezut. Am luat netul la puricat – chiar era live!

Am tremurat. Sincer. Cred ca mai era doar un pic pana sa- mi clantane dintii. Nu am indraznit si nici acum nu indraznesc sa imi imaginez ce as fi simtit, daca i s-ar fi intamplat ceva. N-am putut sa gandesc decat WOW, cand am vazut ce viteza avea parasuta, pentru ca alte repere de comparatie nu prea reusisem sa-mi fac…39.000 de metri. 4 minute si 19 secunde de coborare libera si:

“…atingand o viteza oficiala de 1136 km/h, astfel acesta depasind viteza sunetului, care la acea presiune atmosferica era calculata la aproximativ 1100 km/h.” conform Protv.

Cifrele poate se vor bate cap in cap, un lucru e sigur. A reusit. Exact la 65 de ani dupa ce a fost depasita pentru prima oara viteza sunetului, de catre Chuck Yeager. Felicitari!

Se pare ca pentru unii, “Mai bine, mai repede, mai sus…” nu sunt doar vorbe in vant!

– LuneBleue –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;
 

1 Comment

  • Felix Baumgartner broke the speed of sound reaching an estimated speed of *833.9 mph (1,342.8 km/h).

    * The data on the records set by the jump are preliminary pending confirmation from the authorized governing bodies.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: