Geopolitica Marină

Frau Merkel si Master of Puppets, sau cum joaca nemtii pe ritm de Hava Nagila

Cacra, submarin al claesei Type 209

Zilele trecute dădeam pe aici o ştire legată de presiunile pe care le face Israelul pe nemţi pentru a nu vinde Egiptului două submarine din clasa Type 209…

Ei bine, treaba nu era începută de ieri-de azi. Nu. Încă din Noiembrie anul trecut Germania, prin Consiliul Federal de Securitate, aprobase vânzarea. Desigur, nemţul e om şi el, chiar dacă ţine UE de păr ca să respire deasupra apei, deşi ţine în cârcă şi o aproape veşnic falită Grecie, şi mai ales pururea dator evreilor, zic neamţul e om şi el şi trebuie să facă un ban. Deci, se aprobase treaba!

Consideraţia israeliană faţă de Germania poate fi ghicită, după cum poate fi anticipată reacţia germană la comenzile activate de la butoanele din Oraşul Sfânt.

Cred că şi strănepoţii noştri vor putea viziona scene din astea în care Israelul dă sigur pe sine palme după ceafă Germaniei. Niciodată nemţii nu vor scăpa de petele de sânge evreiesc cu care şi-au scris ceva istorie.

Sunt condamnaţi.

O mare parte din lume este astfel condamnată, direct şi/sau indirect.

Până şi Frau Merkel – care-i departe binişor de adevărata Doamnă de Fier – de care se mai sperie câte un vasal, care nici măcar nu este vasal al Germaniei (ce, au nemţii vasali?), până şi această doamnă aflată peste un morman de putere economică, până şi ea saltă piciorul în ritm de Hava Nagila.

Da, Angela Merkel a promis lui Netanyahu că va anula vânzarea de submarine către Egipt “if the Egyptioan government pursues a policy hostile to Israel“.

Desigur, vânzările de submarine Dolphin către Israel despre care se afirmă că vor fi dotate cu rachete de croazieră cu capete despre care se afirmă că vor fi nucleare, căci da… se afirmă că Israelul deţine armament nuclear, dar nimic nu se confirmă pentru că este prea tabu, deci vânzările alea de Dolphini care în raza lor de acţiune la care se adaugă raza de acţiune a rachetelor de croazieră – distanţe care vor acoperi nişte hartă cu ameninţarea atacurilor cu arme nucleare, Dolphinii ăia au putut fi vânduţi, aproape şi plătiţi de către nemţi.

Sursa: Algemeiner

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

11 Comments

 • Si la ce te asteptai?

  Foarte probabil ca aceste submarine Dolphin, diesel electrice fiind si foarte probabil cu modul AIP, sunt mai silentioase decat cele americane din clasa Los Angeles si mult mai ieftine decat Sea Wolf. Altfel, sigur ar fi cerut israelienii submarine americane si dupa niste fum de mascare americanii le-ar fi vandut tot ce isi doresc. Ca de obicei…

 • Adica cum Dolphinii platiti de nemti? – nu stiu povestea
  Pana una alta nimeni nici NATO nu vede cu ochi prea buni un Egipt inarmat cu submarine de ultima generatie.
  Acum nu stiu cat o sa se mia simta nemtii vinovati de crimele unui regim nazist dar si cand s-or supara pa israelieni sa te tii bine – nici nu vreau sa ma gandesc.
  Daca ne uitam la capacitatea industriala a Germaniei iti si dai seama de ce au in dotare doar vreo 480 de tancuri – pot produce cateva mii pe an fara prea mari batai de cap.
  De-asemenea atat Germania cat si Japonia pot avea acces la armele nucleara foarte usor stapanind tehnologia mult mai bine decat multe state care se erijeaza in puteri nucleare.

  • chestia cea mai misto care iesise la iveala acum vreo luna ..era ca dolphinurile au fost “pregatite” de la bun inceput ptr a lansa incarcaturi nucleare(se stie ca tot ce misca ptr a putea lansa incarcaturi nucleare e diferit de cealalta tehnica)
   deci daca le-au facut asa ..inseamna ca stiau cam cum se intentioneaza a fi folosite
   chestia e ca ..parlamentul lor sau cum s-o numi ,acum dupa ce vad ca sunt platite de contribuientii germani..vad ca sunt si ptr a lansa nuke-uri
   bine,..oficial israelul nu e putere nucleara
   peste vreo 10 ani ,oficial vor continua la fel

   • Da cum nu, ia mai gandeste-te matale ce poate o tara cu capacitatea tehnologica a Germaniei si cu 89 de milioane de locuitori sa faca alteia care are doar 10 milioane de locuitori si nu are capacitatewa de a tine pasul la o inarmare pe scara laraga….
    Dar asta deocamadata este scenariu de What If…

    • o tara cu capacitatea germaniei a fost calcata pe cap de o tara cu capacitatea tehnologica zero, si anume urss…doi la mana, pe germania matale au rupt-o pe genunchi de 2 ori in 25 de ani…trei la mana, i-a gandeste-te pe cine ar alege uncle sam intre frau merkel si israel, daca tot e pe what if…si in final, constitutia germaniei…what if

     • Capacitate tehnologica zero pentru URSS cand fabricau cate tancuri pe zi?
      Cam ce ai crede ca ar alege Uncle Sam intre o germanie aliata cu Franta cum se prefigureaza si integrata in Europa Unita si Israel?
      Cam ce ar alege Uncle Sam intre un Israel cu capacitati nucelare limitate si o Germanie dotata nuclear?
      Cam cum crezi ca se pupa cate avioane si tancuri pot produce germanii intr-un an cu cate pot produce israelienii?
      Admir Israelul pentru ca sunt o nuca tare de spart si fiindca au stiut sa isi creeze si mentina o forta militara capabila totusi nu poti sa ii compari cu Germania sau Franta.
      Si pana la urma cred ca nu e in avantajul NATo ca sa aiba in copasta un Egipt prea puternic, un submarin nu este tanc sa nu conteze prea mult dimpotriva 2-4 submarine tin op intreaga flota in sah….Egiptul se va reorienta spre Kilo.

 • Cred ca pretentiile sunt absurde. Iar Israelul e in stare sa modernizeze orice nava de lupta de la avion la submarin. Oricum inca dedesupturile nu au iesit la suprafata ….

  • Isi simt amenintati Delfinii mai mult de Type 209 decat Kilo, probabil. Iar in cazul unei noi crize israeliano-egiptene, ori poate chiar a unui nou conflict, nu vor sa aiba de pierdut si preventiv umbla la sfori.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: