Marină

Franta pune in asteptare livrarea primei Mistral catre Rusia

Mistral BPC

Mistral BPC

Condiţiile nu au fost îndeplinite, drept pentru care… Franţa nu va mai livra Rusiei prima navă Mistral la data stabilită.

“The President of the Republic declared that, despite the prospect of a ceasefire which still remains to be confirmed and implemented, the conditions for France to deliver the first warship are not to date in place,”

Francois Hollande i-a dat lui Vladimir Putin cu rigla peste deşte taman în ajun de summit NATO.

După faza cu rigla, Hollande a adăugat:

[The situation in Ukraine is] “serious… the actions taken recently by Russia in Eastern Ukraine go against the foundations of Europe’s security,”

Veştile au fost scoase la lumină după întrunirea CSAT-ului franţuzesc.

Ups.

Sursa: Defense News

 

– Iulian Iamandi –

17 Comments

 • eh… fiecare parte are versiuni diferite ale contractului. putin are una care spune ca plateste cind primeste toate navele si trainingul facut, frantuzii alta cu citeva rate si vad acum ca au o versiune noua in care dreptul international nu exista si au descoperit “securitatea europei”. banuiesc ca se gindeau ca rusii le vor folosi la plantat panselute si au descoperit ingrijorator ca sunt pentru fortele navale.

  • zippo, problema nu-s panselutele sau contractul ci faptul ca nu se livreaza armament din terte tari catre tari aflate in razboi. D’aia nu s-au mai livrat Exocet-uri Argentinei in ’82, Mirage-uri Israelului in ’67, samd. Iar asupra Rusiei planeaza foarte serioase banuieli ca e angajata intr-un razboi de agresiune contra Ucrainei. Au fost fotografiate in UA tancuri rusesti de provenienta post 1990, exista epave inclusiv de T-72 B3 care a intrat in dotare anul trecut. Ce e asa complicat de inteles?

   • de la “daca” si “parca” gen “planeaza foarte serioase banuieli” si pina la “demonstrat” e o cale atit de mare in jurisprudenta (ca de la ‘banuiesc ca ai calcat cu masina pe cineva’ si ‘tocmai ai fost prins asupra faptului’). momentan frantuzu e mai mult delarativ si nu faptic.

  • Este meritul SUA ca Franta nu isi onoreaza comanda.Probabil americanii le-au explicat francezilor ca este foarte posibil ca intro zi Mistralurile sa fie folosite impotriva unei tari membre NATO.

 • Conditiile nu sunt reunite pentru o livrare ASTAZI.
  Cade bine, fiindcà nava nu este încà terminatà ASTAZI.

  Atât timp cât marinarii rusi sunt încà la Saint-Nazaire si continuà sà se instruiascà la manevrarea navei, nu s-a schimbat mare lucru.

 • Gargara…musiu Hollande e si ala un caraghioslac penibil intrat la ‘menopauza’…

  Las ca nu le livreaza azi, le livreaza poimaine; intre timp se mai calmeaza situatia, un armistitiu ceva.

  Pana la urma Franta le construieste si ce sa faca cu ele. Daca era o chestie seriosa se puneau bani la comun si le cumpara NATO pt vreo forta de interventie comuna or something. Dar cum nimeni nu se grabeste sa scoata banii…le asteptam cu drag in MN. Avem Styxuri, doua fregate cu mitraliere, 3 Pume dezarmate si un sujimarin la mal. Si mai avem si o gura mare sa ne dea NATO. De toate daca se poate…

 • România o va cumpăra pe datorie de la francezi, germanii vor furniza armamentul principal al navei, americanii se vor ocupa de sistemele electronice, iar olandezii vor furniza creditul necesar autorităţilor de la Bucureşti. În felul acesta, politicienii francezi, germani şi olandezi nu se vor mai opune primirii României în Spaţiul Schengen.

  • Imi amintesc de primul meu razboi, Golful anului 1991. Cumparam toate ziarele si revistele in care scria ceva de concentrarea de forte, urmaream stirile… si la un moment dat a inceput. Am mai povestit in urma cu mult timp, aici sau cand eram pe wordpress, ca eram la scoala in orele de atelier si nimeni nu mai facea nimic, ascultam radio impreuna cu domnul maistru si auzeam de Tornado si Jaguar si F-111 si Tomahawk si mai povesteam baietilor ce si cum era cu fiecare.

   Intr-o zi, in ziare a aparut stirea cum ca Ciciolina – s-au cum s-o scrie – ii propunea lui Saddam o noapte de sex daca facea pace, sau daca se retragea din Kuweit. Nu mai retin detaliul, poate stirea a fost inainte sa inceapa atacul impotriva Irakului. In fine, cam asa e si cu propunerea asta.

   Vor renunta rusii la ce isi doresc prin Ucraina pentru un deal? Ma indoiesc. Ce sa spuna si ‘ollande, ca sa mearga treaba…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: