Marină

Franta inca nu ia in considerare oprirea livrarii de nave Mistral catre Rusia

Mistral BPC

Mistral BPC

Criza din Ucraina nu este un factor suficient, la acest moment, pentru ca guvernul Frantei sa opreasca vanzarea de nave militare pentru asalt catre Rusia.

O spune ministrul de Externe, Laurent Fabius.

Intrebat daca intelegerea este in acest moment reconsiderata, Fabius a raspuns:

“We’re not there. For the moment, we are trying to stop Russia’s mobilization in Ukraine and establish a dialogue.”

Contractul a fost foarte criticat cand Franta a fost de acord in 2011 sa vanda Rusiei doua nave purtatoare de elicoptere (clasa Mistral), in ciuda ingrijorarilor exprimate de Georgia si state din NATO.

Prima nava Mistral va ajunge in Rusia la finalul acestui an.

Sursa: Worldbulletin

Se astepta cineva la un invers?

– Iulian Iamandi –

16 Comments

 • Sa livreze si 100 ! Rusii n-au carburantul necesar.Înca. O sa le vânda si instalatia de combustibil,totul e sa plateasca. Mai niste Jocuri Olimpice,mai niste vaporase,mai una,mai alta,nimic nu e prea mult pentru a-i face pe rusi sa bage mâna în portofel. Din lipsa de bani a cazut URSS-ul,din lipsa de bani s-o schimba din nou ceva pe la ei.
  Pe de alta parte, sanctiunile astea sunt nimic pe lânga pusul cu fata la colt,când eram la gradinita.

  • Daaa, schimbari la rusi… euromaidan la kremlin? Astia i-ar da pe sub senile pe nemultumiti, iar presedintele ar spune ca nu sunt militari rusi si ca tancuri cu stea rosie isi poate cumpara toata lumea de la magazinele de airsoft.

 • La sfârsitul lui 2011 au iesit pe strada (fraudarea alegerilor). De iesit ies,informatia circula,si Putin e departe de a fi iubit de toti concetatenii lui. Aparatul represiv functioneaza,e drept,dar daca (cine/când/cum) se întrunesc tot soiul de conditii,imposibil ca Putin sa deraieze nu este. Apoi,dac (când/cine/cum) li se pune o piedica prin lume oligarhilor aia cu care construieste el Rusia actuala,iar e posibil sa-l traga cineva de mâneca asa de tare încât sa se dezechilibreze. Vom vedea.

  • Mai greu cu asa cult al personalitatii
   Se deghizeaza vreo cativa din trupele speciale in fani obsedati de Putin si sa vezi ce repede se ‘curata’ strada de protestatari

 • Despre glum’s-urile lui Putin,alea cu “oricine poate sa-si cumpere uniforme” ,din pacate la conferintele lor de presa e de negândit ca vreunul sa-i arunce un pantof în cap. Dar o flegma merita,pentru nesimtire.

 • Ca de obicei… foame de bani justificata cu scuze gen “ne-am facut ca nu ne-am dat seama cat de grav ar putea fi lucrul asta…”

  • Frantujii au fost si sunt o natie de fricosi fara verticalitate militara, intotdeauna scotand la inaintare Legiune Straina! Probabil unica arma cu care ar ataca rusia ar fi o mataranga erecta….. Doar ei au fost capabili sa isi aleaga un presedinte tigan pentru a-si hulii rudele!

   • Asta de unde ai scoas-o domnule?! Napoleon a plecat la razboi cu o armata de oameni stransi din Burkina Faso sa inteleg?

 • Foame de bani,incompetenta,pasivitate,jocuri de culise,lista ingredientelor e lunga. Cine poate sa spuna cu precizie despre ce e vorba ? Nu premonitii si ghicit în cafea,ci date concrete bazate pe documente/fapte. Foarte putina lume,cred.

 • Pragmatism??? Interes național?? Banii rusnacilor creează/mențin locuri de muncă, iar la putere în Francia este nește băjeți mai socialiști , așa.Și nu le place să le sară sindicatele în cap pe foametea asta, că na, e criză la nivel global. iar ucrainienii e departe, și nu e pretenari cu ei, iar rușii nu le-a făcut nimic rău la ei de franțuji, ba chiar se dădeau bine cu comunismele pe la sfîrșitul lui WW2 tovarășii rezistenți. așa că..de ce vă mirați???

  • Daca mizeria asta ar fi fost prezentata de o televiziune independenta si nu de televiziunea lui putina poate ar fi fost credibila, dar asa….. arata doar niste”inarmati” cu pusti de vanat pasari…… alea nu sunt pusti cu care sa tragi prin vesta antiglont si sa impusti oameni la sute de metrii…. pe langa asta sunt suficient de multe filmari cu lunetisti in mijlocul militistilor si suficient de multe filmari in care se trage dinspre politisti! Daca s-a tras pe deasupra lor (militistilor) inclin sa cred ca este tot vina lor pentru ca nu au intervenit, pe langa asta au murit cativa militieni si zeci de protestatari….. o actiune regizat ar fi facut victime in ambele tabere! Plus ca doctorul citat a mai spus ca el atratat doar protestanti nu si militisti deci el nu are si nici nu detine cunostintele sa spuna daca au fost impuscati cu aceleasi arme……

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: