Terestre

Fortele terestre ruse vor receptiona 32 tancuri T-14 Armata, dar si alte bunatati

Forţele terestre ruse vor recepţiona un prim batalion cu 32 tancuri tip T-14 Armata. Iar veştile bune continuă… Pentru ei, desigur!

T-14 Armata

T-14 Armata

Şeful Forţelor Terestre, general colonel Oleg Salyukov, a făcut recent câteva declaraţii îmbucurătoare. Pentru ei.

Astfel, aflăm că inevitabila dotare a primului batalion cu tancuri T-14 Armata nu este singura veste… inevitabilă.

Câteva activităţi de cercetare şi dezvoltare fac progrese în ceea ce priveşte crearea de armament avansat pentru vehiculele blindate T-14, T-15 BMP, Kurganets-25, Boomerang. Activităţile se vor finaliza în anul următor.

“On completion of the acceptance trials, which may last a year or more, a battalion complement of these machines (32 machines of each type) will be acquired for trial operation with the troops undergoing all stages of combat training.

Based on results, their final functions and amount of supplies will be defined.”

A declarat Oleg Salyukov.

Iskander-M

Iskander-M

Forţele Terestre vor recepţiona şi completările pentru două brigăzi de sisteme mobile lansatoare de rachete balistice tip Iskander-M.

Conform unui program de lungă durată, trupele vor primi completări pentru câte două brigăzi de Iskander-M în fiecare an. Până în prezent au fost completate patru brigăzi.

BMPT Terminator-2

BMPT Terminator-2

Forţele Terestre ale Rusiei iau în considerare posibilitatea achiziţionării vehicului de luptă destinat sprijinului tancurilor Terminator-2.

Despre acest aspect, generalul Salyukov a precizat că decizia va fi determinată de finalizarea lucrului la conceptul viitorului Forţelor Terestre.

BTR-90

BTR-90

Despre BTR-90… încă nici o veste. Nu-s planuri să îl cumpere. (Poate le vindem noi Saur 😀 )

BTR-82A

BTR-82A

“Now we are buiyng BTR-82A APCs that includes the latest achievments in armament package, fire control system, protection, mobility and operability.”

A declarat Salyukov.

DT-10MP Vityaz

DT-10MP Vityaz

Două brigăzi independente de puşcaşi motorizaţi (în Districtul Murmansk şi în Teritoriul Autonom Yamalo-Nenets) vor fi formate pentru Grupul de Armată Arctic.

“The Arctic troops will be equipped with off-road two-modules transport vehicles, snowmobiles, air-cushion vessels, special purpose armaments and gear. The combat training will be organized taking into account the climatic conditions.”

A precizat generalul rus.

T-72B3, Parada 2014

T-72B3, Parada 2014

Până în 2020, fortele terestre ruse vor primi în total 5000 vehicule de luptă noi şi alte 6000 modernizate, cărora li se vor adăuga aproximativ 14 000 de camioane.

Printre vehiculele de luptă se numără tancuri tip T-72B3, maşini de luptă ale infanteriei din tipurile BMP-3 şi BMP-2, transportoare blindate BTR-82.

Şeful fortelor terestre ruse a mai precizat:

“The procurement of BMP-3s is resumed. We are planning to supply the Land Forces with several battalion compelements next year.”

Sursa: Army Recognition

 

Iulian Iamandi

10 Comments

 • Nu ma indoeesc ca proectule T14, T15 , vor fi duse la capat. E clar ca buna ziua.
  Acum l-a T72 modernizat probabil o sa-l cumpere armata si cand apare cate o situatie unde pot fi folosit ex. orientul mijlociu, america latina, viitor?! Va fi livrat de urgenta.
  L-a Alepo, rusii in ofensiva care o desfasoara fortele siriene, in momentul de fata au folosit in jur de 90 tancuri., T90 cu echipaje siriene.
  Echipajele au fost scolite in Rusia si au avut trageri pe poligoanele din Rusia.
  Cu ajutorul acestor tancuri au rupt frontul.
  Rebelii nu au putut sa foloseasca cu succes TOW-2A si HOT-2 inpotriva acestor tancuri. A fost un atac surpriza.

  • In lupta impotriva tancurilor conteaza foarte mult pregatirea de lupta a militarului si performanta tehnicii AT din dotare.
   In Alep alaturi de trupele terestre a actionat aviatia militara ruseasca care a fost principala arma in distrugerea inamicului si spargerea frontului.Trupele terestre doar au valorificat distrugerile cauzate de aviatia militara.Datorita aviatiei militare atacul tancurilor a fost o surpriza.Pe viitor nu va mai fi iar daca conflictul genereaza poate vor cadea unele avioane rusesti lovite de apararea AA rebela care va folosi tehnica de lupta furnizata de Turcia si tarile arabe.
   Daca in fata tancurilor T90 s-ar fi aflat un batalion AT american, britanic sau francez, fara sprijinul aviatiei militare rusesti, rezultatul bataliei ar fi fost altul.

   • Dacă în faţa s-ar afla un batalion american şi ar fi trebuit atacat de un batalion rusesc sprijinit de o companie de tancuri chiar şi de T-34, înainte de atac, se efectua cercetarea, după care asupra batalionului american artileria ar fi tras timp de o oră.Între timp tancurile şi MLI-urile ruseşti se apropiau de apărarea americană în dispozitiv premergător de luptă, apoi la 1000 m de inamic se desfăşurau pentru luptă, când ajungeau la 300 m de aliniamentul de apărare american, artileria lungea tragerea şi ruşii asaltau apărarea – dacă mai aveau cu cine. În ce priveştea Siria, Irak, Afganistan, Cecenia este foarte complicat să duci lupte printre civili. Dacă Turcia va furniza armament modern unui inamic al Rusiei, şi Rusia va fi liberă să înarmeze kurzii din Turcia care vor putea declanşa un război de eliberare şi s-a terminat cu Turcia.

   • Daca ar fi fost un batalion AT tancurile ar fi ocolit zona. Aici e magia tancului el alege Ora si locul PE unde trece. De aceea SE folosec elicoptere si avioane antitanc pentru CA fortele de la Sol nu vor putea vana tancuri cu succes in timp real. Exemplu 30 dispozitive AT PE un front de 20 km vs 30 tancuri. CE faci? Le distribui uniform lovesti un tanc sau doua nu neaparat le distrugi restul te distrug PE time si trec. Te concentrezi intr-un singur loc? Si mai bine. Te ocolesc Fara pierderi.

 • Sa nu fie vorba doar de propaganda mediatica, domeniu la care rusii se pricep foarte bine.Poate ca rusii vor sa dovedeasca ce grozavi sunt ei si ca totul merge asa cum trebuie, cu tot embargoul instituit de SUA si UE sau cu scaderea pretului la titei si materiile prime cu care Rusia iesea si iese in fata, in afara exportului de tehnica militara.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: