Santierul naval VARD Braila (Fincantieri)

Grupul Fincantieri, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume, lider în inovare și diversificare, va prezenta soluții navale de top
dezvoltate atât pentru ​​sectorul civil, cât și cel militar, cu ocazia Black Sea Defense & Aerospace 2018 (BSDA) în București, în perioada 16-18 mai 2018 (standul B1242).

Fincantieri este principalul constructor de nave occidental care acoperă o gamă largă de produse și o zonă geografică extinsă. Cu peste 7.000 de nave construite – de la vapoare de croazieră la vase militare – și 20 de șantiere navale pe 4 continente, clienții principali ai Fincantieri sunt operatori mari de vase de croazieră, forțele navale italiene, americane și ale altor țări.

Fincantieri este unul dintre ofertanții calificați pentru programul corvetelor din România. Compania are capacitatea și know-how-ul necesare pentru a sprijini România în modernizarea flotei sale militare.

Mai mult decât atât, Fincantieri este un partener industrial pe termen lung, care are un model de afaceri diversificat, cu o poziție solidă de lider pe toate piețele de construcții de nave, cum ar fi cele de croazieră, offshore și militare.

În România, Fincantieri este cel mai mare angajator din industria navală, prin cele două șantiere operate de filiala sa norvegiană VARD în Brăila și în Tulcea, având peste 5.000 de angajați direcți și 3.000 de subcontractori. Astfel, compania este unul din cei mai activi constructori de nave din țară, continuând tradiția românească în acest domeniu. Fincantieri a investit peste 150 de milioane de euro în aceste două șantiere navale în ultimii 10 ani. Investițiile continue realizate în ultimii ani au plasat șantierele Fincantieri din România la un nivel foarte ridicat, dispunând de unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume. Fincantieri are în România aproximativ 400 de ingineri de proiectare, angajați direct de VARD, asigurând astfel o bază credibilă nu doar la nivelul industriei prelucrătoare, ci și pentru transferul și dezvoltarea know-how-ului.

În primele trei luni ale anului 2018, veniturile companiei Fincantieri au crescut cu 11% față de aceeași perioadă a anului 2017, în conformitate cu obiectivele Planului de Afaceri 2018-2022 și cu tendințele de creștere înregistrate în ultimii doi ani. Veniturile offshore au înregistrat o creștere de aproximativ 17% față de primele trei luni ale anului 2017. Această performanță se datorează în mare parte continuării strategiei de diversificare operate de VARD, care a generat o creștere a volumelor de producție, mai ales pentru șantierele navale din România.

* * *

Fincantieri este unul din cei mai mari constructori de nave din lume lider prin inovare și diversificare. Este lider în proiectarea și construcția navelor de croazieră și un jucător de referință în toate sectoarele high-tech ale industriei navale, de la vapoare la nave offshore, de la ambarcațiuni speciale de mare complexitate și feriboturi până la mega-yachturi, reparații și conversii ale navelor și servicii post-vânzare.

Cu sediul în Trieste (Italia), Grupul a construit aproximativ 7.000 de nave în peste 230 de ani de istorie maritimă. Având mai mult de 19.500 de angajați, dintre care peste 8.300 în Italia, 20 de șantiere navale pe 4 continente, Fincantieri este astăzi principalul constructor de nave occidental. În rândul clienților săi sunt cei mai mari operatori de vase de croazieră, Marina italiană și a SUA, cât și alte forțe navale străine și este partenerul unora dintre principalele companii europene din domeniul apărării care desfășoară programelor multinaționale.