9 Comments

 • In filmulet apare si o corveta din clasa “Visby”. Nu sunt un specialist in domeniul naval, dar mie mi se pare ceva deosebit.

 • Ne-ar prinde extrem de bine si noua niste prashtii din astea, pe Marasesti si Type22, pe Tarantule si pe camioane, s-ar gandi pretenii mai bine inainte sa se apropie de litoralul nostru.

  Polonezii si-au cumparat RBS15FMk3 pe corvete si NSM pt coastal battery.
  Nemtii RBS15FMk3 pe corvete.

  Din pacate noi stam bine cu visatul…

  Mai tragem de Styxurile platite de Ceashca.
  Cu cele 3 Tarantule sosite in 90-92 stiu ca au venit vreo 30 de bucati.
  Cu ce-or mai fi pe Marasesti si pe IMLuri, cu ce s-o mai fi tras, arsenal nu gluma…

  • Cred că ne așteaptă Harpoon,noi sau la mana a doua.

   Desii in directia in care merge armata cred ca am avea nevoie de o dotare cu NSM/JSM atat pentru rolul de racheta anti-nava,lansata de pe nava,avion sau lansatoare terestre cat si pentru rolul sol-sol lansate de pe avioane sau lansatoare terestre,nu cred ca ne permitem nustiu cate sisteme de rachete anti-nava,aer-sol sau sol-sol.

 • SAAB RBS 15MK3 ne-ar trebui si noua, si eu cred ca ne-ar trebui o dotare unitara pentru cele 2 fregate cumparate de la englezi si pentru Marasesti, artileria de coasta la fel, pe langa astea inca vreo 4 vedete purtatoare de rachete sau 2 corvete cred ca ne-ar face sa fim mult mai credibili pe apa, insa corvetele sau vedetele purtatoare de rachete trebuie sa aiba si o importanta componenta antiaeriana.

  • “Co-ordinated missile attack”. Asa zic sudezii. Cu alte cuvinte racheta 9M311 de pe Kashtan CIWS nu e infailibila.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: