Aviaţie

Filipinezii iau in considerare Denel Rooivalk

Rooivalk

Un purtator de cuvant al Philippines Air Force a fost citat identificand Africa de Sud ca una dintre tarile care au fost luate in considerare pentru furnizarea de elicoptere de atac, Africa de Sud fiind una dintre putinele tari care au dezvoltat un elicopter dedicat misiunilor de atac – Denel Rooivalk (Kestrel).

PAF cauta un furnizor care sa le vanda zece elicoptere de atac ca si partea a unui program de modernizari.

Celelalte tari mentionate de purtatorul de cuvant ca posibile furnizoare sunt: Italia, Franta, Rusia si Marea Britanie. Elicopterele din SUA nu au fost luate in considerare deoarce sunt prea scumpe pentru bugetul Filipinei.

PAF utilizeaza termenul de elicopter de atac cu referire la orice elicopter inarmat, nu doar la cele dedicate din proiectare pentru misiunile de atac. Acest aspect explica includerea Angliei in lista – Marea Britanie neavand un elicopter de atac din proiectare ci doar o varianta de AgustaWestland Lynx ce poate fi inarmata cu tunuri automate si rachete.

Dener Rooivalk nu se mai afla in productie, dar compania poate restarta fabricarea acestui tip de elicopter daca va primi o comanda ferma.

Sursa: Engineering News

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

3 Comments

  • Tare ma intreb cum o sa arate elicopterul de atac in varianta finala pentru Filipie….daca o sa fie Rooivalk nu este o afacere proasta..

  • Rooivalk asta e cam cel mai scump dupa piata, pentru ca dezvoltarea lui a costat foarte mult, cu toate ca s-a dorit a fi un elicopter care sa coste putin peste 12 milioane de dolari .

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: