Aviaţie Diverse

F-15 Eagle vor face politie aeriana in Bulgaria

F-15 Eagle al USAF

F-15 Eagle al USAF

USAF si Fortele Aeriene ale Bulgariei vor executa in comun Serviciul de Lupta Politie Aeriana.

Incepand cu 9 Septembrie, timp de o saptamana doua avioane de superioritate aeriana F-15 Eagle americane vor fi dislocate in Bulgaria de unde, daca va fi cazul, vor decola in alarma alaturi de avioanele MiG-29. Dislocarea are loc ca parte a masurilor NATO de a imbunatati serviciul de politie aeriana a aliatilor de pe flancul de Est.

Pana acum, SLPA a fost desfasurat de vecinii de la Sud de Dunare cu mijloacele proprii. Misiunea de Politie Aeriana va fi demarata de NATO la cererea autoritatilor bulgare, pe fondul reducerii drastice a resursei aeronavelor MiG-29.

NATO takes its responsibility to ensure the safety and integrity of our airspace very seriously. This mission is a demonstration of solidarity and support for our Ally Bulgaria,” a declarat Secretarul-General adjunct al NATO, Alexander Vershbow .

In cadrul misiunilor de Politie Aeriana NATO, cele doua F-15 Eagle vor decola in alarma in cazul in care aeronave civile sau militare nu vor respecta reglementarile internationale in vigoare, sau se vor apropia de spatiul aerian al NATO fara aprobarile necesare. De cele mai multe ori asemenea aeronave nu se identifica, nu mentin comunicatiile cu Controlul Traficului Aerian sau nu respecta rutele de zbor stabilite anterior.

Via:
NATO

Marius Constantin

6 Comments

 • Cred ca bulgarii in orgoliul lor ar accepta ca orice alta aviatie sa le faca acest serviciu numai dintr-o tara vecina sa nu fie (adica noi si turcii). De fapt ce spun eu ca atunci cand a fost vorba sa faca polonezii acest lucru a fost mare scandal din cauza mandriei lor de “Prusia Orientului”.
  Acum politia asta aeriana cu F-15 au cerut-o sau le-a fost “oferita” ?

 • Noi cu ce sa le facem politie aeriana cand Lancer-urile noastre sunt si ele vai mama lor la capitolul resursa? Lasa.. sa-si faca daca au chef. Lasa ca sunt Americanii baieti buni si se ofera ei. Noi doar sa speram ca primim mai repede F-16 alea pana nu se ofera Unchiu SAM sa-si faca pomana si cu noi…

  • Mike, anul asta au participat la mitinguri aeriene formatii de 7-9 avioane MiG-21 Lancer. Formatii. Stii cumva de cati ani nu s-a mai zburat la evenimente (incluzand aici defilarea de 1 Decembrie) in formatii asa de mari? Mai mult decat atat, trecerile in formatie mare nu au fost unicele prezente in fiecare miting. S-au facut inclusiv intersectari intre patru avioane MiG-21 Lancer. S-au facut inclusiv simulari de dog-fight intre doua formatii de avioane.

   Spune tu, cand iti amintesti sa se mai fi intamplat asta?

  • La BIAS Lancerele au zburat intens. Nu cred ca au probleme cu resursa atat de mari pe cat se crede. In cel mai rau caz zboara cu unele limitari la suprasarcina.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: