Diverse

Expomil: declaratii oficiale

Expomil 2013

Expomil 2013

Venit… Văzut…

După care ne-am dus fiecare la treaba noastră. 😀

Până una alta, pentru că materialele și informațiile acumulate trebuiesc structurate și procesate, redăm mot-a-mot, declarațiile oficiale ale Ministrului Apărării și Ministrului Economiei.

“Acest târg este important pentru că Europa urmează şă-şi regândească capabilităţile militare şi, în pregătirea Consiliului European din decembrie, atunci când Uniunea Europeană îşi va stabili capabilităţile militare pentru perioada următoare, va fi important, pentru că trebuie să îşi dobândească şi industria de apărare şi faptul că, pe lângă fixarea obiectivelor de capabilităţi ale UE în domeniul militar, va trebui să reglementeze, va fi una dintre temele de dezbatere din Consiliul European, şi piaţa bunurilor şi serviciilor din domeniul militar”, a declarat Mircea Dușa .

“Este limpede că nu poţi vinde produsele industriei de apărare dacă autorităţile propriei ţări nu sunt interesate de ele. Prima confirmare a valorii unei producţii a industriei de apărare este dată de felul în care ea este utilizată în propria ţară. Este important ca, odată cu lărgirea exporturilor, să avem, în acelaşi timp, o bună colaborare atât în ceea ce priveşte modernizarea echipamentelor existente, cât şi îmbunătăţirea acestora prin producţia industriei de apărare”, a declarat Varujan Vosganian.

Două aspecte importante atrag atenția la o primă vedere:

Se încearcă repunerea pe picioare a industriei de apărare, aceasta urmând sa fie în masură să ofere produse calitative și competitive, atât utilizatorilor din Sistemul Național de Securitate, cât și pieței externe. Totul fie prin proiecte proprii fie prin colaborări cu parteneri externi.

Se caută soluții pentru rezolvarea problemelor financiare ale unităților din industria de apărare. Potrivit lui Vosganian Ministerului Economiei și Ministerul de Finanţe se află în discuții, ajunse în stadiu avansat, pentru rezolvarea acestor probleme.

Via:

Mediafax.ro

 – Marius Constantin –

10 Comments

 • scriitorul asa de fictiune trebuie sa stie ca ‘largirea exporturilor’ nu vine de la sine si implica ‘modernizarea’ aia.. plus asta cu ‘îmbunătăţirea acestora prin producţia industriei’ suna colosal. dar dusa tine sa nu dezamageasca deloc: pompos, sec si gol, trebuie sa ii apreciem consecventa.

  • Ideile principale sunt extrase fix din declaratiile celor doi… Ce-i drept, pe Vosganian l-am vazut mai interesat de Saur-2 decat de Sherpa… Despre Super AV, nu ma pronunt, n-am fost de fata…

 • Consecventa domnului Dusa nu prea are legatura cu principile corecte ale natiunii române.
  “Se încearcă repunerea pe picioare a industriei de apărare” Macar sunt cinstiti si spun ca doar incerca. INnercarea moarte n-are. Doar gauri in buget!

 • Bre,ce sa zic?Tot Expomil ar fi incaput pe o alee a unui salon la o expozitie de treaca-mearga.Cu indulgenta, ar fi cam 1/50 .
  In rest mi-a oferit un tablou bine cunoscut.Bujetarii romani nu au iesit pe afara,sa-si promoveze marfa.Cativa vazuti pe afara i-am revazut si aici,numai ca sunt niste oameni pasionati si buni.Par example,un domn,vorbitor de cateva limbi,dar cu grad si statut in organili patriei inexistent mi-a spus acum cateva luni ca va imbunatati un sistem de ochire.TASS ii zice la sistem si e absolut minunat.Are adaptare automata in functie de luminozitate,nu-si pierde reglajul cand e scos si pus la loc pe sina etc… Acum are amplificator x8,prin care se vede extraordinar de fain.
  Sa echipezi armia trimisa la razbel cu asa minuni ar costa infim.Cateva masini de lux.
  Domnii de la IOR,prezenti si ei pe baricade cu chestii faine.Dupa cum unii(nu dam nume,persoane gele :D) stiau,s-au bagat in amestecul dintre Criabo(cine-s astia si cine-i in spate,de sapat) si Cugir pt. productia Lynxului.Io sper doar ca tot capitalistii vor face controlul calitatii,altfel va fi un prroiect superb,cu o optica superba,pe o arma construita de mantuiala.
  Si amu,despre Cugir.Din principiu am zis sa merg si io ca badea Gheorghe,sa-i intreb una-alta.Puteam merge in asa fel incat sa ma invite la o cafea,dar am zis sa nu.Drept urmare,mai ca nu m-au injurat domnii de la stand.Dar cel putin am admirat mirifica lor creatie,”arma de asalt NATO,cal. 5.56×45”.Cu toate clonele modernizate de kalash facute de polonezi,unguri,bulgari si din tot ce au facut rusii cu AK-12,elvetienii cu SIG 550 et co,privatii americani,israelienii cu Galil,hartogarii romani au reusit sa f… meciul.Parghie de armare pusa oblic,dreapta.Poate nu am vazut eu bine.Poate nu m-am uitat cu destula atentie,sictirit cum eram de oamenii de acolo.
  Ca au ignorat kalashul,hai treaca-mearga.Arma comunista,noi suntem democrati.Dar selectorul are o pozitie din care pare greu sa-l manipulezi doar cu degetul mare.chestie care cam neaga toata logica pozitionarii sale.In plus e de o forma care-l face greu de manipulat daca,Doamne apara si pazeste,ai mainile inghetate,porti manusi etc… Ioi,sa nu se uite la imperialistii americani,care mananca ergonomie cu hamburgeri,sau la fraierii de la HK sau SIG.
  Manerul pistol e tot ala de PA.Bun,nimic de zis,dar puteau linistiti sa-l faca ca la SIG.Mult mai bine sta in manuta.

  Evident,nu pot trancani nimic din ce nu stiu,respectiv ce si cum face arma cand se trage cu ea.
  Dar stiu ce as face cu compania respectiva.Pe cine sa dau afara,pe cine sa aduc in loc,ce conceptie de afaceri,ce fel de produse sa aiba si multe alte chestii la care se gandesc putrezii burgheji,cand nu cujeta la razbel si gagici.

  • Mai sa mearga si invartindu-se.

   Sezand io si privind la poze am si aflat cine-i in spate la afacerea cu Lynx.Nu era personajul in zona cand am fost io acolo,dar a aparut in pozele altora.Aurel Cazacu in persoana.Merde.Grosse scheise.

 • Si eu am fost la Expomil 2013. Mi s-a parut cam trist. Nu mai fusesem de pe vremea lui Ceausescu, cand mergeam cu bunicamiu..
  Cel mai ciudat mi s-a parut ca a lipsit ROMAN Brasov. Are cineva idcee, de ce?

  • La expozitie eu cred ca o firma trebuie sa prezinte lucruri absolut noi.Cum noi stam slab la capitolul Creatie,ai raspunsul de ce la EXPOMIL a fost trist.Iar ROMAN BV,cu ce sa vina?Camionul DAC-militar este o creatie de pe la mijlocul anilor “70,secolul trecut,modernizat ceva in anii ’90.Iar noile generatii straine de camioane militare au de regula cabine si module ptr. desant blindate.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: