Armata Romana

Exercitiul Medical NATO Vigorous Warrior 2019- secventa de la statia de metrou “Piata Romana”

70 de medici militari și personal auxiliar, 10 ambulanțe, un  autocamion cu grup generator al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”dr. Carol Davila” – SUUMC, și  spitalul mobil de tip ROL 1 avansat este contribuția Ministerului Apărării Naționale la secvența exercițiului  Vigorous Warrior 2019 care va avea loc, în noaptea de 11 spre 12 aprilie, la metrou, în stația „Piața Romană”.

Exercițiul Medical NATO Vigorous Warrior 2019 – secvența de la stația de metrou „Piața Romană”

Exercițiul Medical NATO Vigorous Warrior 2019 – secvența de la stația de metrou „Piața Romană”

Conform scenariului, în jurul orei 1.00, personalul specializat din cadrul Ministerului Apărării și Ministerului Naționale Afacerilor Interne, respectiv două echipe de căutare-salvare, autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil de tip ROL 1 Avansat pentru stabilizarea victimelor ce urmează a fi transportate către unitățile medicale din București, precum și un număr impresionant de echipaje de prim ajutor vor  interveni pentru salvarea a circa 200 de victime care au fost surprinse de o explozie ce a avut loc la metrou.

Spitalul mobil al SUUMC va avea personal specializat şi infrastructură medicală de ultima generație (aparatură medicală şi instrumentar chirurgical şi de terapie intensivă, dispozabile medicale, medicamente şi soluţii cu administrare intravenoasă).

Vor fi testate, astfel, capabilităţile de căutare, localizare şi evacuare a victimelor în afara zonei de risc, triajul răniților și transportarea acestora la unități medicale din Capitală, printre care se va număra și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila”. De asemenea, vor fi evaluate modalitățile de acțiune, într-o manieră coerentă și combinată, a entităților medicale militare și civile, atât naționale cât și multinaționale, bazate pe un scenariu de intervenție tip art.V/III NATO.

La exercițiul Vigorous Warrior 2019, co-organizat Ministerul Apărării Naționale și de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, din Ungaria, cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iau parte peste 2000 de militari și civili care reprezintă 39 de națiuni, majoritatea membre ale NATO, precum și 10 organizații civile.

Vineri, 12 aprilie, în ultima zi a exercițiului, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori, activitate deschisă pentru reprezentanții mass-media.

Biroul de presă

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: