Aviaţie

Eurofighter Typhoon: BAE Systems, cu palaria in mana pe la usa Malaeziei

Eurofighter Typhoon

BAE Systems speră să vândă avioane Typhoon în Malaezia, a anunţat directorul BAE pentru Sud-Estul Asiei – John Brosnan, anunţând trimiterea ofertei către Ministerul Apărării al acestei ţări.

De asemenea, John Brosnan a spus că se discută şi posibile colaborări cu companiile locale malaeziene.

Întrebat despre valoarea contractului, Brosnan a declarat că este prea din timp pentru a se determina, deoarece acesta depinde de numărul de avioane şi de nivelul de suport pentru care va opta Malaezia.

Sursa: Sandokan BAE

9 Comments

 • Pai Malaezia are F-5E/F Tiger IIS pe care vrea sa le scoata din dotare, Hornets F/A-18D si MiG-29 pe care vrea sa-l scoata pana in 2015 sau sa-i prelungeasca resursa un pic, iar cel mai nou avion pe care-l au este SU-30MKM (Modernizirovannyi Kommercheskiy Malaezia – modernizat Export Malaezia).
  Bag seama ca malaezienii considera ca 18Su-30 sunt cam putinele, cu toate ca in noiembrie 2011 nu au mai vrut sa cumpere inca 18 din considerente bugetare .

  • Pai, daca nu si-au permis 18 Su-30 din considerente bugetare… de unde sa aiba bani de Typhoon? Ori bat englezii drumul degeaba, ori s-au dus cu cate un plic pentru fiecare dintre cei care pot umbla la butoanele deciziilor prin Malaezia.

   • Eu cred ca englezii s-au gandit ca un pic de marketing nu strica, pentru ca da bine la imagine sa fie interesata si Malaezia de taraboanta lor .
    Erau cat pe aci sa nu mai ia 8 bucati Su-30, dar s-au razgandit .
    MIG-29 nu le-au retras pentru ca nu aveau cu ce sa le inlocuiasca .
    Eu cred ca rusii le-au oferit MIG 29 la acelasi pret ca pentru Birmania, dar daca nu sunt lovele, te limitezi la ce ai .

 • Daca tot au Suhoi 30 in dotare, normal ar fi ca malaezienii sa se orienteze tot spre rusi, eventual spre Suhoi PAK FA, cand va fi operational.

  • Cred ca urmatoarele avioane o sa fie MIG-29 sau cel mai probabil SU-30, ca e foarte greu cu mentenanta la avioane diferite, mai ales cand ai cateva bucati din fiecare .

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: