Aviaţie

Eurofighter Typhoon, acum si in Oman

Iulica, esti pe receptie? Tu, care esti fan de Rafale, poate ar trebui sa le scrii baietilor de la Dassault sa ia notite. Ma rog, cum vrei.

Ei bine, da, si in Oman, nu chiar acum, dar pana la sfarsitul anului BAE Systems spera sa bata palma cu baietii din Muscat (nu Otonel).  In discutie sunt 12 bucati, nu e clar ce Tranche desi favorit pare 3, dar afacerea a devenit realizabila dupa ce Congresul american a respins o achizitie de F-16.

BAE Systems care de-abia a livrat 24 dintre cele 72 de avioane achizitionate de Arabia Saudita, isi freaca mainile multumia de cele 600 de milioane de dolari pe care le va incasa din aceasta afacere.

Relatiile Omanului ca Marea Britanie sunt trainici si de durata, fiind cimentate de multe alte achizitii din trecut, cum ar fi MBT-ul Challenger II sau avioanele Sepecat Jaguar si Hawk 203 S.

15 Comments

 • Vax. Bre, omanezii nu au gusturi dar au bani. Adica sunt din aia care isi calca treningul de fâş cand isi cumpara pantofi cu toc. Adica Typhoon e proiectat de arhitecti, iar Rafale de ingineri. Uita-te si tu cum arata… Typhoon zici ca e avion de dama!

  =))

  • Bre, sti care este arta martiala franceza preferata? Fugitul, asta cand n-apuci sa te predai. Bre, comparatia dintre cele doua avioane e simpla, tradusa pe romaneste: o rafala vs un taifun (vezi vant divin). Typhoon se vinde, Rafale o sa dispara. Pana si Darwin e de-acord cu asta, si anume cu supravietuirea celui mai puternic.

 • Dar le iau chiar foarte ieftin…banuiesc ca la acel numar se adauga un discount…singurul lucru care ma deranjeaza la eurofighter ca si la rafale e ca e single-engine…de aici vine si capacitatea mica de a transporta diferite arme…

  • Cine ti-a spus matale ca Rafale si Typhoon sunt single engine? Ia mai pune mana pe mouse si wiki macar si documenteaza-te amandoua sunt bimotoare!

   • scuzati “confuziunea”..eu ma gandeam cand am scris alea de mai sus la o comparatie cu sukhoi su-35…am uitat ca au motorasele alea mici pe dinam…ma gandeam la altceva..scz inca odata….

 • Bre 600!!!de milioane 12 Eurofighter T3 noi? Woooooooow,bine sa spunem un miliard inarmate si zburabile poi ce naiba ne mai incurcam noi cu carutele alea de F-16 mai bine cumparam macar 24 Eurofighter plus dupa 2018 inca 24 F-35 si o sa avem o aviatie reditabila pana in 2030,rusnacilor o sa le dardaie chilotii de frica cand o sa auda de RoAF.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: