Aviaţie Diverse

Eurocopter gata sa transfere fabricatia la WZL

Eurocopter EC752 Caracal

Eurocopter EC752 Caracal (via eurocopter)

Potrivit France Presse Eurocopter ar putea transfera fabricația modelului EC725 la uzina WZL 1 din Polonia, un acord în acest sens putând fi semnat pe 4 Aprilie.

Eurocopter participă la competiția pentru echiparea Ministerului Apărarii al Poloniei cu până la 70 de elicoptere multirol, competiție ce se va finaliza cu un contract în valoare de 2.5 miliare de euro. Una dintre condițiile impuse prin contract este ca elicopterele să fie asamblate local.

Eurocopter, cu al lor EC725 Caracal/SuperCougar concureaza pentru echiparea Forțelor Armate ale Poloniei cu americanii de la Sikorsky, care au propus modelul S-70i Back Hawk (pentru care există deja linie de montaj final în Polonia), respectiv cu concernul Agusta Westland care propune modelul AW149.

Licitația a fost anunțată inițial în martie 2012 și se referea la 26 de aeronave cu aripă rotativă ce ar fi trebuit să înlocuiască elicopterele de transport Mi-8 si Mi-17, respectiv pe cele multirol navalizate Mi-14. În toamna anului trecut, numărul de elicoptere necesare a fost extins de la 26 la 70.

– Marius Constantin –

2 Comments

  • Polonia va ajunge in curand o superputere militara si economica.Cred ca rusii si-au gasit in fine nanasii in europa de est.Daca pun in aplicare programul de inzestrare militara de 34 de miliarde de dolari vor fi probabil in top 5 forte militare in lume.Partea buna pentru ei e ca isi produc foarte mult armament si singuri.Bravo lor!

  • A propos de transfer de fabricatie.

    Directorul general al Dassault a declarat cà cele 18 Rafale propuse Malaeziei ar putea sà fie asamblate pe teritoriul clientului.
    Se vorbeste de o afacere de 3 miliarde euro.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: