Armata Romana Fortele Aeriene Fortele pentru Operatii Speciale Mali

Elicopter al Forțelor Aeriene Romane, avariat in Mali

Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detașamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună luni, 10 august, în jurul orei 17.00, ora României. Aeronava se afla la sol, în baza Douentza din Mali. Niciun militar nu a fost rănit în urma acestui incident.

Carpathian Pumas - Mali 2020

Carpathian Pumas – Mali 2020

Militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaștere și aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locația de bază din Gao.

Pe timpul staționării în Baza Douentza, s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat.

Comandantul detașamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanțelor producerii acestui incident.

* * *

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaționale de menținere a păcii cu un detașament al Forțelor Aeriene format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Biroul presă

2 Comments

  • Si a mai ramas unul..
    Sunt tare curios daca mai poate fi reparat dupa o rasturnare. Mai ales acolo…
    Oribil..

  • Elicopter de 15 tone avariat de vant/storm in Mali la sol! De necrezut. Trupele franceze nu sufera de aceste avarii, tinute la sol datorita vijeliei.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: