Aviaţie Diverse

Doua stiri de la rusi

Tu-160, surprins la PECO

Dupa ce si-au sporit flota de bombardiere strategice supersonice Tu-160 prin diverse procedee (mai ales rascumpararea de la ukraineeni), odata vazuti cu 16 bucati in ograda proprie VVS-ul a ajuns la concluzie ca exista si loc de mai bine. Astfel Comandamentul Strategic sau Aviatia cu Raza Lunga de Actiune (Dalnaya Aviatsiya), a conchis ca doar 16 bucati e un numar insuficient, iar capabilitatile actuale nu sunt tocmai multumitoare. In consecinta, pana in 2020 cel putin 10 exemplare Tu-160 urmeaza sa fie modernizate la standardul M (prin integrarea de avionica noua si armament de asemena nou, avand ca rezultat dublarea eficacitatii). Se planifica si cresterea numarului de aeronave din aceasta categorie, pana la 30 de bucati.

Conform unei declaratii a Colonelului Vladimir Dirk: “The Tu-160 in service with the Air Force are already undergoing modernization.We are planning to receive more than 10 aircraft of this type.”

Planurile rusilor sunt clare: se modernizeaza si se extind! Din intamplare (sau poate nu) au inceput sa cam ramana fara aerodromuri.

Intr-un caz de coruptie fara precedent, Andrei Usok, un ofiter de intendenta din VVS ( oare o fi general, ca alt personaj cunoscut noua?) a scos din folosinta o pista de atereizare a unei baze aeriene din regiunea Bryansk. Ofiterul a vandut 4000 dale de beton (care alcatuiau pista de decolare-aterizare) unei companii nespecificate, contra sumei de 1 milion de Ruble (echivalentul a 33000 $). Pagubele produse sunt evaluate la 48 milioane de Ruble, conform sit-ului Proguraturii Generale din Rusia.

Usok ar putea petrece 12 ani la statiune, dupa gratii, si ar putea plati o amenda cuprinsa intre 70 si 90 milioane de Ruble.

Sursa:
RIA Novosti

7 Comments

 • Interesanta stire. Daca Putin ajunge la putere o sa poti publica ca toate au fost modernizate. Occidentul care doreste o Rusie slaba si in haos incearca sa induca ideea
  ca acesta nu este dorit. Oricum la noi portocalii doresc doar sa fure la fel ca si camarila regala in perioada interbelica .Asa ca pentru ei o stire ca asta nu inseamna nimic.

  • le vor construi noi noutze ( cu avionica si armament noi ) De la ucraineni deja au cumparat ce au reusit ( ca idiotzii aia pe banii americanilor au taiat ce au reusit din frumoasele lebede, ca tu 160 cam incurca la pacea si democratia din regiune,nu? )
   Problema din ce am mai citit pe bloguri la rusi era in motoare, pe care uzina producatoare nu vroia sa le constuiasca fiindca comanda e mica, nu le e convinabil financiar..

   • Nu prea inteleg pana la urma, sistemul militar rus nu e parte integrata a statului rus sau sunt companii private care umbla dupa profit.
    Ma gandesc ca macar in rusia sa se pastreze acest aport (militar) in care pentru siguranta nationala nu se regaseste profitul.
    Explica-mi mai clar cum e sistemul de armament in rusia, de exemplu fabricile Su-Mig, sunt ale statului sau private … si restul bineiteles, ma refer la submarine, fregate, etc.
    Ms. 🙂

 • Este un plan mai vechi al lor de a produce cate un avion la 18 luni pana vor atinge cifra de 25-30 bucăţi,pe langa acestea stiu ca mai vroiau sa reabiliteze 4-6 prototipuri construite in anii 1980.

 • Felicitari lui Putin pentru faptul ca este patriot (in stil pur rusesc, desigur)!
  Ma intreb, dl. Gen. Oprea cand va fi luat la intrebari pentru, cea mai ieftina chestie, sustragerea si comercializarea ilegala de echipament militar la inceputurile “democratiei originale” (bocanci, cutii de masti de gaze, centuri, corturi etc.)?
  Revenind la subiect, rusii sunt idiotii planetei daca vor pica in plasa Occidentului astfel incat sa forteze demisia lui Putin!
  Nu sunt fan Rusia (imi plac doar armele rusesti, ah, si magnetofoanele lor – mama ce tare era Kashtan-ul!, si avioanele lor de transport etc.) si nici SUA, Franta s.a.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: