Geopolitica Marină

Distrugatorul USS Mahan DDG-72 se retrage din Mediterana de Est

USS Mahan DDG-72  Arleigh Burke class destroyer

USS Mahan DDG-72, Arleigh Burke class destroyer

Distrugatorul american purtator de rachete USS Mahan, apartinand clasei Arleigh Burke, a parasit Estul Mediteranei si se indreapta in mars catre portul de casa – Naval Station Norfolk, Virginia.

Sefii US Navy au ordonat anterior distrugatorului Mahan sa isi extinda durata prezentei in Mediterana cu scopul de a creste efectivele prezente in regiune.

Mahan este inarmat cu pana la 90 de rachete de croaziera Tomahawk Land Atacck Missiles (TLAM).

Alte patru distrugatoare americane vor ramane in Mediterana: USS Stout, USS Ramage, USS Barry si USS Gravely, toate avand TLAM-uri la bord.

Portavionul USS Nimitz si grupul de lupta navigheaza catre Marea Rosie pentru a furniza sprijina fortelor din regiunea Siriei.

Si toata lumea asteapta acum votul de autorizare din partea Congresului SUA, organizatie mult mai importanta decat ONU.

Sursa: DefenseTech

P.S.: USS Mahan poate lovi cu TLAM-urile tinte aflate la peste o mie de kilometri distanta, in functie de tipul rachetelor.

 

– Iulian Iamandi –

 

9 Comments

  • Sunt curios ce vor trimite in loc… La nivel de imagine trebuie sa depaseasca efectivele rusesti din Mediterana, asa ca probabil vor trimite o nava de desant, ca tot au trimis rusii atatea si americanii nici una pana in prezent… desi nu cred ca o vor folosi prea curand, ceva de la US Marines cu V22 Osprey asa ca sa contrasteze cu Kamov-urile rusesti. ce credeti, mai trimit ceva in locul purtatoarei de topoare? cu siguranta mai au si ceva submarine prin apa din jurul dispozitivului aliat. oricum personal cred ca au in jur de 45-60 tomahawk per bucata de nava, pt ca mai au si rachete defensive in aceleasi lansatoare verticale. la 700.000 dolari bucata de racheta, se vor ridica scump pentru Sirieni costurile post-cafteala. se stie cine plateste , sau poate tot, “turcu’ plateste?” 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: