Geopolitica Marină

Distrugatorul Admiral Panteleyev din clasa Udaloy I a trecut prin stramtorile Turciei in mars catre Mediterana

Admiral Panteleyev

Admiral Panteleyev

Conform site-ului turcesc Bosphorus Naval News, distrugatorul rus Admiral Panteleyev din clasa de distrugatoare antisubmarin Udaloy I a trecut prin stramtorile Turciei indreptandu-se catre Marea Mediterana.

Distrugatorul Admiral Panteleyev are ca armament principal doua lansatoare cvadruple de rachete antisubmarin tip SS-N-14 Silex purtatoare de torpile antisubmarin sau incarcaturi nucleare de adancime.

Pentru protectia impotriva atacurilor aeriene nava dispune de un lansator vertical cu opt guri pentru rachete de tipul SA-N-9, caruia i se adauga doua tunuri de 100 de mm, patru AK-630 si doua sisteme CIWS Kashtan CADS-N-1.

Pe langa rachetele SS-N-14, distrugatorul poate combate submarinele inamice cu doua lansatoare cvadruple de torpile si doua lansatoare de bombe reactive RBU-6000.

Clasa Udaloy dispune si de doua elicoptere Ka-27 Helix ambarcate in hangarul dublu.

Sursa: Bosphorus Naval News, locatie unde se gaseste si un tabel cu miscarile navelor rusesti pe 2013 prin stramtorile Turciei.

 

– Iulian Iamandi –

17 Comments

   • Da asa se aude.
    Si se mai aude ca au inceput sa transfere masiv nave de razboi si submarine din FLOTA Nordului, Pacificului, Marea Baltica si ceva mai subtire din Marea Neagra.
    Si se mai aude ca Marele Stat major a intrat de azi in alerta maxima si fortele strategice ruse sunt pregatite la capacitate maxima de lupta.
    Domnul Obama la cate discursuri a tinut, trebuie sa inceapa interventia.
    In joc este pusa reputatia SUA, nu are unde sa se mai retraga cu vorbele.
    Dar vad ca si rusii nu raman datori.
    Se mai aude ca daca va incepe interventia SUA contra Asad, atunci si Rusii o sa inceapa sa bombardeze pozitiile rebelilor, asta pentru inceput ca o incalzire mai departe va urma si mai mult probabil.
    Dragi prieteni cu parere de rau ne indreptam din pacate spre razboi.
    Doar o minune ne mai poate ajuta sa evitam razboiul.
    Aceasta este realitatea dupa cum vad eu lucrurile urmarile vor fi cumplite chear si pentru Europa si restul lumii.
    Parca abea am inceput sa ne revenim din aceasta cumplita criza si intram in tr-un C….AT MARE DE TOT!!!!!

    • IU, tot raul spre “bine”. Iesim din criza! 🙂

     Pe de alta parte, tehnic vorbind, rusii nu prea pot bombarda pozitiile rebelilor. Hai, sa zicem, vreo cativa kilometri dincolo de plaja ori de gest ceva sicane cu elicopterele. Pana vine Kuznetzov mai e.

     Dar, sa zicem ca s-ar intampla asta. Ar fi greu de inteles lumea asta… Aia stau concentrati intr-o zona de excludere sau exclusivitate maritima, cum ii zice, si dau in loialisti, ailalti ar sta in zona lor si i-ar pocni in cap pe rebeli.

     Wtf? Vorba malgashilor. 🙂

     • Nici Kuznetzov nu ajuta. 33 nu pre poate decola cum multe bucurii pe el.. Max 2 R27 si 2R73. Pana apare 29K in camp ii cam asa de aratat canli se falfaie..

     • Ma dezamagesti Rezboiule pot ff bine folosind VVS cu traseu Marea Caspica, Iran, Irak controlat de siiti si Siria.
      Apoi livrarea de sisteme ofensive ff avansate cu personal rus pentru a utiliza inpotriva rebelilor gen Iskander si alte chestii.
      Uitasem sa va zic ca la bordul navelor militare de tranport se afla unitati de puscasi marini.
      Pai dc se incepe lupta cea dreapta atunci sa fie lupta adevarata.
      Ce am remarcat la rusi nu raman inpresionati de superioritatea adversarului sunt pusi pe lupta.
      Au spiritul de luptatori iar acest lucru este ff inportant si conteaza.(Unii colegi poate o sa zambeasca la aceasta fraza).Dar militarii inteleg acest lucru.

  • Nimic nou. De prin mai s-a anuntat ca in cadrul grupului naval rusesc din mediterana vor fi dislocate si nave din celelalte flote (Baltica, de nord si din pacific), prin rotatie, numarul acesta putand varia in functie de misiune. Panteleyev a fost de la inceput trimis in mediterana.

 • Si daca in timpul actiunii americane…, rusii scapa din greseala o racheta spre o tinta americana? Oare cum evolueaza situatia? Greseli mai sunt in toiul luptelor, iar americanii au istorie la cod “Blue On Blue” in propria ograda din Irak, dar in tinte “militare” pline “din greseala” de civili…

  • Bun….scenariu nou:

   SUA loveste tintele suspecte de stocare a gazelor de lupta, in acelasi timp coordonat Rusia debarca trupe de desant in Tartus si apoi fac pe “trupele de mentinere a pacii” cu aplicarea politicii cine nu ii cu mine il ia racheta mea. Si uite asa o sa avem o noua fosta Yugoslavie, personal nu prea ii vad pe Suniti, Siiti, Wahabiti + Crestini si Kurzi stand intr-un stat fara sa fie condusi de o mana forte.
   Asaad nu prea mai are legitimitate in urmatorii 2 ani cu orice fel de alegeri libere si democratice s-ar face.
   ONU ar trebui sa se ocupe de oamenii care intr-adevar isi doresc doar pacea si binele lor si a familiilor lor si bla, bla, bla.
   In felul acesta USA scapa fara rufe sifonate ca a dat cu topoarele, rusii se aleg cu Siria pe cap si apoi Israelul o sa fie foarte bucuros cu macar un vecin predictibil la granita lor si cu care o sa poate face concurs de tehnologii de lupta si inamare.
   In acest caz doar Arabia Saudita o sa fie foare happy cu tigrul din Siberia la poarta si cu rivalutia iasomiei in oase…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: