Armata Romana Diverse

Discutii, la Washington, cu reprezentanti ai unor companii americane din domeniul industriei de aparare

Patriot SAM

Patriot SAM

Pe agenda zilei de joi, 21 septembrie, delegația Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Mihai Fifor, a avut întâlniri, la Washington D.C., cu reprezentanți ai companiilor Raytheon, Lockeed Martin și Bell Helicopters.
În cadrul discuțiilor, a fost reiterat agajamentul României de alocare a două procente din PIB pentru apărare în 2017 și menținerea acestui prag pentru următoarea decadă, ceea ce va permite demararea unor programe de înzestrare necesare pentru modernizarea Forțelor Armate ale României.
Ministrul Fifor a subliniat importanța transferului de tehnologie și de know-how către industria națională de apărare în interesul securității regionale și internaționale. De asemenea, a apreciat rezultatele bune ale întâlnirilor avute, atât în țară, cât și pe parcursul vizitei la Washington , invitând companiile de profil să investească în România.

Secția Presă

1 Comment

  • “În cadrul discuțiilor, a fost reiterat agajamentul României de alocare a două procente din PIB pentru apărare în 2017 și menținerea acestui prag pentru următoarea decadă, ceea ce va permite demararea unor programe de înzestrare necesare pentru modernizarea Forțelor Armate ale României.”

    “Reiterat angajamentul”? Asta e limbaj de afaceri? Adica un ministru al Apararii unei tari NATO se duce sa dea raportul in fata unor fabricanti si comersanti (privati), samsari de arme (in timp ce alt guvern de tara NATO, e drept Polonia, cheama administratia americana la ordine ca un contract – Patriot – si asa indelung negociat, tot nu e destul de avantajos)? Si apoi ne mai miram de ce un parlit de ambasador (al lui Trump) se poarta ca un comisar in inspectie cu guvernul?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: