Aviaţie Diverse Fortele Aeriene

Detalii noi despre noul avion pentru zboruri speciale

Boeing 707-3K1C, YR-ABB

Boeing 707-3K1C, YR-ABB

După ce Guvernul României a inclus în rectificarea bugetară din 30 iulie 2013 achiziția de către MApN printr-un contract de leasing a unei aeronave pentru transporturi speciale, în ședința de guvern din data de 27 august 2013 a fost aprobată o ordonanță de urgență care vizează cumpărarea unui nou avion destinat zborurilor speciale.

Potrivit proiectului de ordonanță noua aeronavă ar urma să fie folosită de către Președintele României, Primul Ministru, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților, Miniștrii din Guvern precum și de posibilii omologi străini aflați în vizită în România și va fi cumpărat în următoarele câteva luni.

La începutul acestui an Premierul Victor Ponta vorbea despre potențiala achiziție sau închiriere a unui avion cu 10-12 locuri dotat cu echipamente speciale de telecomunicații care să fie folosit de către Președinte și Premier.

În continuare nu există detalii clare despre tipul viitorului avion, prețul acestuia și cine anume îl va opera.

Ținând cont însă de ultima declarație a Primului-Ministru referitoare la achiziția unui avion de 10-12 locuri și de suma aprobată în rectificarea bugetară de aproxmativ 3 milioane de euro este probabil ca noul avion să fie un business-jet.

Sursa: Aici

– Victor –

3 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: