Terestre

Derivatia – jucarie noua in inventarul Rusiei

Ei cu ochii pe noi, dar și noi eu ochii pe ei! Adicătelea, să ne menținem informați la timp cu isprăvile Rusiei… că nu strică.

ZAK-57 Derivatia PVO

ZAK-57 Derivatia PVO

Rusia, “pașnica” noastră vecină, aduce încă o piesă în joc: cel mai nou complex antiaerian autopropulsat – Derivația.

Despre Derivația, Georgy Zakamenny, director general al Central Scientific Research Institute “Petrel” din cadrul corporației Uralvagonzavod, spune că va intra în perioada de testare.

Zakamenny, vorbind la ArmHiTech-2018 din Armenia, anunță că Derivația nu va avera echivalent. ZAK-57 Derivatia va dispune de un tun automat de calibrul 57 de milimetri și cel mai probabil va fi dezvoltat pe platforma universală Armata.

Să nu ne suprindă adăugarea – în viitorul apropiat – în arsenalul complexului antiaerian autopropulsat Derivatia o suplimentare de putere de foc reprezentată printr-un sistem de lansatoare cu rachete sol-aer cu rază scurtă.

Iulian Iamandi

2 Comments

  • Acum sa ne linistim un pic, ca inceputul e cam exagerat la acest articol… “Rusia, “pașnica” noastră vecină”, in raport cu acest nou produs al tehnicii lor militare, anume tunul antiaerian autopropulsat este o alaturare exagerata, in mod evident acest produs nu denota intentii agresive. Cu totul altceva ar fi daca ne-am referi la platforma universala Armata sau cu alte produse, terestre, aeriene si navale destinate in mod mai evident unor eventuale actiuni ofensive. Dar acesta, desi poate fi folosit si in actiuni de lovire a unor tinte la sol, nu este, in sine, o dovada a intentiilor agresive ale Rusiei.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: