Geopolitica

David Cameron: We will never support a European army!

Eurozone

Eurozone

David Cameron a promis că nu va semna pentru o Armată Europeană, deşi săptămâna trecută a fost de acord pentru o mai mare cooperare militară comuncă cu Bruxelles-ul.

Mda, premierul britanic a fost acuzat că face primii paşi către o singură forţă militară în toată Europa, după ce a pus deştul, Vineri, la Bruxelles, unde liderii celor 27 ţări europene se jură că vor întări abilitatea Europei de a desfăşura rapid şi în mod efectiv trupe în orice situaţii de criză.

Marea Britanie a comis deja un tratat formal de partajare a unor capabilităţi militare, cum ar fi portavioanele. Dar, cam atât… primul ministru David Cameron declarând in the House of Commons că:

“We will never support a European army!”

Aia îi, doar nu or să stea la masă lorjii cu plugarii:

“If anyone seriously believes that it is in our national interest to hand over our defence to the people running the euro then we would need our heads examined.”

 

8 Comments

  • “Marea Britanie a comis deja un tratat formal de partajare a unor capabilităţi militare, cum ar fi portavioanele”

    Era vorba de o cooperare cu Franta, pentru o anumità mutualizare a constructiei de portavioane si chiar de schimburi operative, nu la nivel european.

    De când Marea Britanie a decis cà portavionul sàu nu va fi de tip CATOBAR, si va fi deservit de avioane STOVL de tip F-35B (cà altele nu se mai oferà pe piatà), s-a dus si colaborarea asta pe apa Mânecii.

    • Suzeran, curva, care stie sa se miste in politica mondiala alturi de USA dar si cu Franta, Germania, etc. Este cea mai puternica tara militar vorbind dupa Franta si USA si care are capacitate expeditionara foarte buna.

  • Si totusi daca privim din prisma Commonwealth-ului , Imperiul Britanic este cel mai mare imperiu care a existat vreodata,ar fi inacceptabil sa-ti delegi apararea catre o Comisie si un Parlamet European care nu pot sa gestioneze eficient o asociatie economica, daramite o situatie de conflict majora.
    Imperiul britanic este denumit imperiu numai ca este o singura “mica” diferenta si anume ca natiunile fac parte din acest imperiu si ale caror populatii sunt considerate “subjects of the Queen”( 1/3 din populatia planetei), au drepturi egale in acest imperiu, iar statul care le-a creat nu exectita influenta politica, militara asupra lor, poate numai economica si asta in sensul de intrajutorare nu de parazit gen vecinii nostri dragi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: