Armata Romana Marină

Damen castiga licitatia pentru remorchere

Damen_ASD_Tug_2810_ICE

remorcher Damen

Ministerul Apărării prin Compania Națională Romtehnica a publicat pe portalul e-licitație.ro, câștigătorul contractului Remorcher Maritim de Port și Radă, contract atribuit în data de 24.11.2015 companiei Damen Shipyards Gorinchem .

Valoarea contractului este de 5,69 milioane euro fără TVA, iar Damen a fost singura companie care a depus o ofertă pentru licitația privind remorcherele, nefiind însă menționat numărul de vase ce urmează să fie achiziționate.

In vara lui 2015, Mircea Dușa, fostul Ministru al Apărării, declara cu ocazia unei vizite la Constanța, că pentru îmbunătățirea dotării Forțelor Navale se are în vedere achiziționarea unui număr de 2 remorchere, cea ce ar fi scutit armata de la închirierea de remorchere civile pentru manevrarea navelor militare în port, cu aceiași ocazie au fost reiterate mai vechile obiective de dotare a marinei cu corvete multifuncționale și de modernizare a fregatelor T22R.

Numărul de 2 remorchere constituie un regres față de planurile mai vechi de dotare a Marinei Militare, care în perioada 2006-2010 prevedeau echiparea acesteia cu un număr de 4 nave remorcher, câte o navă pentru fiecare port.

– David Victor –

 

6 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: