Geopolitica

Cristina Fernandez de Kirchner il va vizita pe Chavez in Cuba

Cristina Fernandez

Cristina Fernandez

Preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, urmează să efectueze o vizită în Cuba pentru a se întâlni cu preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, operat de cancer în această ţară.

Liderul argentinian se va deplasa la Havana pe 10 Ianuarie, iar durata vizitei va depinde de starea de sănătate a preşedintelui Chavez.

Chavez, acum în vârstă de 58 de ani, conducătorul Venezuelei timp de 13 ani, a suferit patru intervenţii chirurgicale şi patru tratamente chemoterapice în Cuba şi Venezuela în timpul anului trecut. Cea de-a patra intervenţie chirurgicală a avut loc pe 11 Decembrie 2012 şi a avut ca scop îndepărtarea ţesuturilor cancerigene.

Conform ultimelor comunicate oficiale, Chavez este tratat pentru deficienţe respiratorii după complicaţii în urma unei grave infecţii pulmonare.

În baza Constituţiei Venezuelei, ar trebui ţinute noi alegeri prezidenţiale în treizeci de zile, dacă Chavez nu este capabil să-şi continuie îndatoririle oficiale.

Sursa: RIA Novosti

Interesant gestul Cristinei Fernandez. Oare… ce va urma? Venezuela este membră MERCOSUR/MERCOSUD şi una dintre ţările care refuză influenţele şi interesele americane în America de Sud, iar Chavez..

Dar, după Chavez ce va urma?

– Iulian Iamandi –

 

9 Comments

 • La ce i-ar folosi lui Chavez tari precum Argentina si Brazilia? Ca oricum, restul de pe acolo, in afara de astea doua si Chile, sunt egale cu zero. Venezuela are apropierile necesare cu Rusia, China, Iranul si Coreea de Nord.

  • Daca isi pun ambitia americanii sa il dea jos pe Chavez nu mai conteaza nici o apropiere de Rusia, China, Iranul, Argentina sau Brazilia.

    • Corect, acum se merge pe modelul irakian, din anul 2003, sau Libia din anul 2012.Sa nu uitam si de Siria.
     Crezi ca in acest moment nu se gasesc cativa venezuelani care s-au saturat de Chavez?

   • Chavez nu a facut rau nimanui. Ca a fost el mai rau de gura… imaginati-va un Corneliu Vadim Tudor in cele trei episoade unde Romania a avut parte de Ion Iliescu. 🙂

    • Tare faza! Numai ca CV Tudor nu are nici un merit, dincolo de a fi un lingau comunist care acum a devenit personaj de can-can. E din ce in ce mai gretos.

     Dar exercitiul de imaginatie e bun. Clar ca nu ne primea nici dracul, daramite nato sau ue si acum probabil trimeteam cartofi in koreea de nord contra peste congelat.
     Sau nu,ca daca ar fi fost Vadim in locul lui Nea Nelu am fi ramas cu flota de pescadoare.

     Deci, importam petrol de la iranieni si le dadeam berbeci.

     Cuungurii ar fi fost mai interesant. Cred ca daca era Vadim la volan, maghiarii si-ar fi cumparat Gripene si nu le-ar fi tinut in leasing. Oricum, ar fi dat mai multi forinti pe inarmare.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: