Aviaţie

Coreea de Sud va achizitiona 20 de avioane TA-50 Block 2

Agenția sud-coreeană pentru achiziția de armament a semnat un contract pentru cumpărarea a 20 de avioane de antrenament avansat pentru Forțele Aeriene.

KAI TA-50

KAI TA-50

Constructorul local de avioane KAI (Korea Aerospace Industries) va furniza 20 de avioane noi modernizate la standardul TA-50 Block 2 pentru suma de 573,34 milioane de dolari.

Avioanele vor fi livrate până în anul 2024.

TA-50 Block 2 este o versiune modernizată a avionului de antrenament cu reacție KAI T-50 aflat în serviciul Forțelor Aeriene ale Coreei de Sud.

Noile TA-50 Block 2 vor înlocui avioanele KF-16.

Iulian Iamandi

3 Comments

    • Exact la asta ma gandeam si eu + ca este mai bun la atac la sol fata de MIG 21 LanceR C si nici aer-aer nu il vad mai slab ca si MIG-ul 21. Majoriatea angajamentelor se fac in jurul vitezei subsonice sau transonice si aici FA 50 ar fi peste MIG 21.

  • Salutari cam cidata decizia de a inlocui KF 16 cu TA 50 Block 2 – poate doar intr-o logica de reorganizare a escadrilelor ca altfel nu vad ca TA 50-ul sa stie exact toate misiunile lui KF 16.
    TA 50 -ul ar trebui sa inclocuiasca in primul rand golul lasat de F 5-urile retrase sau in curs de retragere, si poate o parte din misiunile de atac la sol ale lui F 4 Phantom.
    TA 50 Block 2 nu am gasit exact care ii vor fi capabilitatile dar tind sa cred ca sunt apropiate de FA 50-ul propus la export ceea ce il face un fel de MIG 21 LanceR al secolului 21.
    Eu am o obsesie cu clasa asta de light combat aircraft, sincer mi l-as dori in dotarea noastra pe masura ce scoatem MIG 21 LanceR din dotare. Vrem, nu vrem trebuie sa acceptam ca LanceR-ul desi a fost un avion de lupta pur sange azi ca perfomanta in majoritatea misiunilor este depasit de un aparat LIFT cum este FA 50-ul Korean

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: