Armata Romana

Contract de 187 milioane RON pentru livrarea de vehicule Piranha III C

Piranha III C

Ministerul Apararii, prin Compania Nationala Romtehnica SA, a publicat pe portalul de licitatii publice SEAP, un anunt de atribuire ( anunt de atribuire numarul 175317/28.01.2017),  pentru livrarea unui numar neprecizat de derivate pe sasiu TBT Piranha III C,  costul achizitiei este de 187 milioane RON fara TVA (aproximativ 39 milioane de euro), selectia a fost facuta prin negociere fara anunt de participare, data atribuirii este 30 decembrie 2016 iar locul livrarii este orasul Craiova.

Romania a mai achizitionat in perioada 2007-2014, un numar de 33 de vehicule blindate Piranha III C, pentru un pret de 47 milioane euro.

Printr-un alt contract (anunt de atribuire numarul 175295/28.01.2017), ce a fost incredintat companiei Stimpex SA, armata intentioneaza sa cumpere veste si casti antiglont pentru o suma de 56 milioane RON fara TVA.

In licitatia initiala in urma careia a fost atribuit contractul de livrare casti/veste antiglont, MApN solicita oferte pentru achizitia un numar de 14.913 veste antiglont si 14.881 casti protectie din kevlar, la un pret estimat la acel moment de 51 milioane RON fara TVA.

sursa: e-licitatie.ro

– David Victor –

5 Comments

  • La suma asta nu cred ca este vorba doar de completarea batalionului de la Craiova, poate ceva mai mult de atat. Despre Boxer si Agilis ce se mai aude?

    • Eu cred ca este vorba doar de completarea pentru inzestrarea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” cu transportoare amfibii blindate moderne.

      Despre Boxer si Agilis nu se aude nimic deocamdata. S-a infiintat o firma comuna, s-a baut o sampanie, s-au facut planuri de casnicie profitabila, dar momentan a ramas la stadiul de intelegere. Premierul Dragnea si ministrul Apararii Dragnea, sunt doi dintre oamenii de care depinde viitorul.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: