Diverse

Complex radar Container operational din 2019

Antenele de receptie ale sistemului Container

Potrivit unui comunicat de presa emis de Ministerul Apararii la inceputul acestei luni, radarul Container, cu bataie peste linia orizontului, va deveni complet operational in urmatoarele 6 luni. Sistemul, primul de acest fel din inventarul armatei ruse, este localizat la Kovylkino in Republica Mordovia.

Potrivit programului de dotare al armatei ruse, alte cateva sisteme de acelasi tip urmeaza sa fie produse si sa intre in serviciu. 29B6 “Container” este un sistem radar cu bataie peste linia orizontului, bidimensional, destinat misiunilor de cercetare, supraveghere si alarmare timpurie in cazul atacurilor aero-spatiale. A fost dezvoltat de Istitutul de Cercetare pentru Comunicatii Radio de Mare Distanta, institut cu baza la Moscova si Biroul de Proiectare Pravdinsky din Balakhna, regiunea Nizhny Novgorod.

Constructia primei statii 29B6 Container a durat 2 ani incepand cu 2002 in localitatea Kovylkino din Mordovia fiind excecutata de RTPT Granit OJSC (cu sediul la Ryazan). Incepand cu 2002 sistemul, codificat ca obiect 5452, a inceput sa fie testat insumand un total de 80158 ore de functionare. In Kovylkino sunt dispuse receptroarele si echipamentele principale ale sistemului radar (locatia nr. 2) iar antenele emitatoare sunt situate in locatia nr. 1, in vecinatatea localitatii  Gorodets din regiunea Nizhny Novgorod.

Zona de detectie a sistemului 29B6 “Container”

Partea de receptie a sistemului OTHR 29B6 Container este constituita din 144 catarge-antena cu inaltimea de 34 metri si se intinde pe o lungime de 1300 metri si o latime de 200 metri.

Distanta de detectie pentru tinte aeriene depaseste, conform producatorului, 3000 km iar sectorul de detectie acopera 240 grade.

Incepand cu 2010, in Orientul Indeparat a demarat constructia unui al doilea sistem radar de acelasi tip. Sitemul Container din Estul Rusiei ar fi trebit sa inceapa testele operationale in 2018 dar nu exista informatii concrete in acest sens. 

Via:

RusMoDMarius Constantin

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: