Armata Romana Fortele Aeriene

Compania Aerostar din Romania devine parte din reteaua de furnizori globali Patriot

Raytheon își consolidează parteneriatul cu industria locală

BUCUREȘTI, 05 Martie 2019 – Compania Raytheon [NYSE: RTN] își consolidează parteneriatul pe care îl are cu industria românească de apărare prin lansarea către Aerostar a unei comenzi pentru lucrări destinate Sistemului de Apărare Antiaeriană Patriot®. Astfel, Aerostar devine parte din rețeaua globală de aprovizionare a Raytheon, având posibilitatea de a exporta către celelalte 15 națiuni din cadrul Parteneriatului Patriot care dețin, împreună, peste 220 de unități Patriot.

SAM Patriot american la parada de 1 Decembrie 2018

SAM Patriot american la parada de 1 Decembrie 2018

“Această comandă oficializează începutul colaborării pe termen lung pe care Raytheon o are cu industria din România”, a spus Mike Ellison, Country Manager pentru România. “Ne pregătim să realizăm mult mai multe alături de industria românească de apărare, deoarece un astfel de parteneriat solid este un element cheie în relația dintre Raytheon și români”.

Sistemul Patriot de la Raytheon protejează împotriva unei game extinse de amenințări aeriene ce include aeronave, rachete balistice tactice, rachete de croazieră și vehicule aeriene autonome.

“Aerostar este pregătit să contribuie la construirea sistemelor Patriot destinate României”, a spus Grigore Filip, președinte și director general al Aerostar. “Parteneriatul nostru reprezintă o oportunitate uiașă care se va materializa imediat ce vor fi produse primele unități Patriot românești”.

Comanda include realizarea de piese prelucrate și de ansambluri mecanice destinate montării și fixării componentelor electronice din cofretul radarului. Aceste componente vor alcătui subansambluri, care, la rândul lor, vor fi integrate în construcția flotei Patriot.

Despre Aerostar

Aerostar S.A. este una dintre cele mai importante companii din industria aerospațială și de apărare, fiind specializată în producția, asamblarea, integrarea și suportul logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare și aviatice.

3 Comments

  • Cateva lucruri referitoare la Patriot pe care “geniile” din armata nu le-au realizat. Racheta se lanseaza sub un unghi, nu vertical, astfel nu poate angaja tinte decat intr-o directie si nu la 360 de grade. Arabia Saudita care opereaza de mult Patriot a renuntat sa mai cumpere si a trecut pe S-400 exact din acest motiv, acoperire din lansare la 360 grade si raza mai lunga. La fel Turcia, Iraq, India (care a primit inclusiv transfer de tehnologie numa sa il cumpere) etc. Evident pentru noi S-400 nu e o solutie dar puteam cumpara altceva de la Israelieni (mai multe modele), Japonezi (Chu-Sam), Africa de Sud (Umkhonto – echivalentul african la Patriot dar mai bun – atac in orice directie, raza mai lunga), sau Turcia (Hisar-O) sau MEADS (viitorul inlocuitor la Patriot).
    Deci ca de obicei, coruptia si-a spus cuvantul si cumparam un sistem in retragere

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: