Geopolitica

Comitand o aroganta, Arabia Saudita a refuzat un loc in Consiliul de Securitate al ONU

Un steag care spune multe

Un steag care spune multe

Proasta-mi parere despre ONU a fost intarita azi, cand am aflat ca Arabia Saudita a refuzat invitatia de a-si depune petrolul pe un loc in cadrul Consiliului de Securitate.

As spune ca nici ONU nu mai e ce a fost, dar tind sa intreb mai realist: a fost ONU vreodata ceva?

Vi-l mai amintiti pe Dumitru Mazilu cum striga in Ianuarie 1990 de pe un blindat: “ONU, ONU!”… Ei bine, ONU nu ne-a salvat atunci de regimul comunist post-comunist si ne-a lasat asa cum are obiceiul sa-i lase pe toti cand interesele Inaltelor Porti nu se pupa cu vreo ceva.

Revenind la subiect, am fost tentat sa populez articolul cu imagini in care sa evidentiez cam ce inseamna drepturile omului in Arabia Saudita. M-am abtinut, dupa cum se vede, dar de zis tot zic: ce are coada vacii cu stampila primariei?

ONU asta… ar trebui sa fie un fel de fata mare in rochie alba si cu ochi blanzi, milostivi.

Bine. Vestea e asa: Arabia Saudita a fost invitata sa ocupe un loc temporar (doi ani) in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, insa monarhia saudita este prea preocupata sa impinga Occidentul intr-o interventie militara in Siria asa ca gestul s-a dorit sa fie o lectie data alora de nu declanseaza un razboi.

La dracu, membri d-astia cauta ONU pentru Consiliul de Securitate?

 

– Iulian Iamandi –

 

2 Comments

  • Uitandu-ne la fondatorii ONU nu cred ca mai este nevoie sa mentionez cine a venit cu ideea de control al tarilor prin influente politice si economice asupra conflictelor armate din lume. Este atat de evident incat este greu de crezut. Sauditii au inca cojones cu mult petrol si nu vor sa renunte la el..oare armamentul ala de si l-au cumparat pe 10 mld. credeati ca este pentru Iran si Siria? Hai sa fim seriosi!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: