Uncategorized

Cel mai nou elicopter fara pilot ptr US Navy

MQ-8C Fire Scout in prima zi de zbor

MQ-8C Fire Scout in prima zi de zbor

Cel mai nou ventilator militar fara pilot intitulat MQ-8C ‘Fire Scout’ ptr US Navy a decolat joi pentru prima data intr-un zbor de 7 minute. Epocala decolare a avut loc la baza navala Ventura County din statul guvernat de dl. Terminator, California.

Drona a decolat joi dimineata validand prima data sistemul autonom de zbor, apoi dupa masa de pranz a dat o tura de aerodrom la Point Mugu unde a atins o inaltime de 500 de picioare.

Capitanul Patrick Smith care este managerul de program la Naval Air Systems Command spune: “It is a big accomplishment for the integrated government and industry team to fly this air vehicle for the first time,”

MQ-8C este cu aproape 3 metri mai lung decat varianta B si poate zbura cu 140 de noduri, adicatelea este cu 30 mai rapid decat predecesorul. Poate sta in aer intre 11 si 14 ore, fata de 4-5 ore cat poate sta varianta B. Incarcatura utila este de 1000 de livre, cu 400 mai mult fata de 8B.

8C nu va inlocui 8B ci vor opera in paralel. Testele navale cu 8C vor incepe initial pe distrugatoarele democratice americane, dar se vrea ca misiunile reale din viitor sa se lanseze si de pe altfel de nave.

Mai avem de asteptat pana in 2016 ca sa-l vedem la treaba atunci cand se vrea sa fie introdus in serviciu activ.

8B este folosit in misiuni de supraveghere in A’stan si impotriva piratilor caraibieni de pe coasta africana. In momentul de fata dronele opereaza de pe fregata Samuel B. Roberts unde a acumulat 333 de ore in luna iunie.

Sursa: Navy Times

-Bogdan Movileanu-

1 Comment

  • Frumoasa incercarea de transformare a elicopterului in drona cu ventilator, totusi multe chestii despre ea sunt necunoscute publicului, as fi tare curios despre mai muulte detalii.
    Cand vom avea oare prima drona de atac veritabila pe campul de lupta in locul elicopterelor de atac actuale>?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: