Armata Romana

Ce anunturi mai are Armata Romana pe SEAP

MLI-84M Jder si elicopter Apache

MLI-84M Jder si elicopter Apache

Pe portalul de licitatii publice SEAP, au fost publicate in ultima perioada cateva anunturi relativ interesante.

Prin anuntul de participare numarul 166863/24.03.2016, Ministerul Apararii isi manifesta intentia de a  achizitiona un numar de opt autospeciale PSI cu rezervor de 8.000 litri si 2 autoagregate pentru curatat pista, pentru un pret estimat de 14 milioane RON fara TVA.

Intr-un alt anunt (anunt de atribuire numarul 167705/25.03.2016), au fost anuntati castigatorii licitatiei pentru livrarea a 59 de autobuze (despre care s-a scris si aici), respectiv firmele: Nurvil SRL (dealer VW), Anadolu Automobil ROM SRL (dealer Isuzu), si Iveco Truck Services SRL (evident dealer Iveco), pentru o valoare de 45 milioane RON.

Asadar, cele 59 de autobuze care vor fi livrate vor fi un mix de autobuze VW, Isuzu si Iveco.

In anuntul de atribuire numarul 167681/24.03.2016, este anuntata incheierea unui acord cu firma israeliana RAFAEL Advanced Defence Systems Ltd, pentru modernizarea masinilor de lupta ale infanteriei MLI-84M, cu instalatia de lansare a rachetelor antitanc dirijate SPIKE, valoarea contractului fiind de 70 milioane RON.

Negocierile ar fi fost initiate in anul 2015, iar livrarile vor fi facute in trimestrul IV al anului 2017.

Fortele Terestre au in dotare masini de lupta a infanteriei MLI-84M echipate cu instalatii de lansare a racehetelor SPIKE  (in urma unui contract semnat in 2004) livrarea propriu-zisa efectuandu-se in anii 2009-2010, conform unui comunicat al MApN.

– David Victor –

9 Comments

 • Speaking of which, a fost o licitatie la MApN pt masini scumpe(e o boala in ultima vreme, toti pe la toate institutiile isi cumpara masini shmekere)., mai exact, 3 masini de oras si inca 3 de teren, pt un pret de 1,8 mil RON(400 mii euro), adica 70-80 de mii de euro per masina, fitza ce sa mai..

  http://www.dgmarket.ro/tenders/np-notice.do?noticeId=13142089

  ..licitatia a fost castigata de un dealer VW, initial ma gandeam ca au nevoie pt comandamentul ala NATO de-l infintara, ca stabilor de la NATO care ar ateriza pe aici le pute daca ii cari cu Duster.

  Dar vad ca la o sindrofie recenta, ministrul apararii a aparut cu un Touareg nou-noutz, deci masinile astea de fitza sunt pentru stabii mioritici.

  Este inadmisibil ca sefii unei armate decrepita in ultimul hal sa se lafaie in masini de jdemii de euro.

  Le erau arhisuficiente cateva Logane sau Dustere.

  Banii aia puteau sa fie folositi mult mai eficient in alte directii, nu schimbi balanta de forte in regiune cu 300-400 de mii de euro, dar era mult mai rezonabil ca in loc de 3 Touareguri si 3 Audi A8 sa se fi cumparat 3 Logane si 3 Dustere iar de diferenta de 300 mii de euro se echipa un batalion de infanterie cu arme cu luneta, de exemplu.

  Un batalion are 3 grupe de lunetisti, deci cam 20-30 de oameni, un Bruger&Thomet APR ar costa cam 10-13 mii de dolari, deci teoretic ar fi ajuns de cumpararea a 20-30 de pusti cu luneta, cea ce era o chestie de mult mai mare bun simt decat sa pompezi bani in lux pt sefi.

  • Eu as da sefilor merituosi si Cadillac ,dar cu o conditie:sa incurajeze capitalul autohton sa investeasca in industria de aparare,sa devina actionar majoritar in industria militara existenta,sa aiba rezultate evidente.Ca exista rezultate chiar acolo unde unii se asteapta mai putin,in Ucraina sau Belarus.

   • Mie nu-mi suna bine. Pai ai niste amici care investesc, scot in produs si aici ai cel putin doua variante nasoale:
    1. produs bun da` armata nu cumpara ca nu are bani/nu e interesata/a primit o donatie/bla…. Amicu` da faliment si-si baga picioarele in ea de treaba….
    2. produs prost si armata il cumpara ca vb aia – prietenii la nevoie se cunosc. Amicu` scoate profit si armata tine produsu` in stoc ca si asa nu e bun de nimic….

 • Apoi se pregateste venirea F16, pe bune 🙂
  si venirea stabilor de la bucuresti la o taiere de panglica, ba o sedere in scaun de f16, zis cateva cuvinte ca ce buni sunt si ca datorita lor s-au cumparat avioane, d-astea…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: