Aviaţie

Canada cauta avion de antrenament

NFTC Hawk

Royal Canadian Air Force a confirmat că a demarat procesul de căutare pentru un nou avion de antrenament  cu reacţie pentru înlocuirea flotei curente de CT-155 Hawk.

“The RCAF is currently working on an assessment of training system options that could be incorporated into the RCAF future fighter lead-in training concept,”

RCAF se consultă cu factori din industrie pentru a concluziona care avion de antrenament posedă tehnologii care să ajute Canada în etapa de formare pentru trecerea pe F-35 Lightning II.

“The intent of this consultation is to further the ongoing work towards establishing the preferred future lead-in training concept for the RCAF to prepare our military pilots for the Next Generation Fighter,”

Guvernul Canadian a fost deja contactat de BAE Systems, Alenia Aeronautica şi Korean Aerospace International.

Între timp, programul T-X al SUA pentru înlocuirea bătrânelor avioane de antrenament T-38 Talon a fost stopat datorită reducerilor de buget.

Sursa: Flightglobal

– Resboiu –

27 Comments

   • Resboiu, stii ca vorbeam acum cateva saptamani de potentialul pietei americane pt. trainere… sa vedem ce mai e si in Mexic si cand vor scoate americanii programul de inlocuire a trainer-elor de la naftalina… In cativa ani probabil tot se va intampla!

    Cine e destept, va veni atunci cu un avion configurat exact pt. ce au ei nevoie, deoarece potentialul e imens…

    🙂

     • Ziceau ca-i intereseaza ceva pentru tranzitia la F35, deci probabil un cockpit organizat asemanator… De vazut si daca vor in continuare un trainer supersonic, sau vor “sparge” achizitia in mai putine supersonice si un lot suplimentar de subsonice/transonice.

      Ramane de vazut caietul de sarcini cand vor relansa programul si ceea ce mai “transpira” pana atunci!

 • Hawk-ul e subsonic, iar daca iau din cele supersonice, factura va fi piperata, deci vor trebui sa reduca, probabil sa injumatateasca nr. de aparate achizitionate in acest caz. Ma refer La M346 si Kai T50.

  Deci care ar fi concurentii subsonici/transonici? Tot Hawk?

 • Mai e ceva ce nu mi-e clar… De pe Wiki:

  “20 originally ordered and delivered from 2000 to 2002, 2 added in 2004 to replace 155202 and 155216 lost in crashes. 11 with 2 CFFTS and 9 with 419 squadron”

  rezulta ca majoritatea celor 20 de Hawk-uri sunt mai noi de 15 ani!
  Nu era mai interesanta o modernizare si aducerea carlingii la nivel compatibil F35? Asa de repede si-au epuizat resursa de vor sa le schimbe?

  Sau contractul de achizitie este prevazut sa produca efecte dupa 2020?

 • FA-50 ar putea fi avionul de care are nevoie Canada.Eu as opta pentru el, acesta fiind poate cel mai apropiat avion de F35.
  IAR99 se afla la mare distanta de aceasta versiune a lui T-50.
  FA-50 ar putea fi inlocuitorul lui MIG21 LANCER, mai ales pentru misiunile de politie aeriana.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: