Accidente aviatice

C-130J prabusit in India

 

Epava avionului C-130J

Epava avionului C-130J

Un avion C-130J Hercules s-a prabusit in India la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Agra, din provincia Uttar Pradesh. Toti cei 5 membri ai echipajului au decedat in urma impactului. Avionul era intr-o misiune de rutina

Comandantul Fortelor aeriene indiene a declarat: “It is very unfortunate that we have lost five of our brave warriors in a tragic accident today. It is a sad moment for all of us and we share the grief with the family members. C-130J is a modern aircraft which was inducted into the IAF in 2010. In the last three years of its operations we have exploited capabilities of this aircraft during Uttarakhand floods and landing at DBO, which is the highest landing ground in the world. Needless to say, that the best pilots have been chosen to fly these aircraft.”

Inregistratoarele de bord de date si voce au fost recuperate si vor fi decodificate pentru a se afla cauzele accidentului.

In total India a comandat 6 asemenea aeronave in 2010, iar aceasta care s-a prabusit vineri a intrat in serviciu activ in 2013. De asemenea India planuieste sa mai achizitioneze inca cel putin 6 Hercules J. Avioanele indiene sunt dotate cu senzori speciali in inforarosu pentru urmarirea terenului pentru zborul la joasa inaltime.

C-130J este versiunea imbunatatita a venerabilului C-130. Versiunea J beneficiaza de motorizare, elici si avionica de ultima generatie.

Sursa: NDTV

 

-Bogdan Movileanu-

 

 

2 Comments

  • La astia daca le dai doua bile de otel si ii lasi sa aiba grija de ele, la sfarsitul zilei or sa iti zica ca una au stricat-o si ailalta au pierdut-o :))

  • Asta se intampla cand “dai la porci diamante”.
    Franta o sa-si faca cel mai negru istoric cu Rafale cand o sa inceapa indienii sa le zboare, basca ca o sa fie ciocanite de ei si nu de francezi.
    Sunt curios daca vor scufunda Scorpeone ca pe ala rusesc l-au aranjat.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: