Fortele Terestre

Bulsae-3 : noua racheta antitanc Nord Coreeana

bulsae 3

Bulsae-3

Bulsae-3 este numele uneia dintre ultimele noutăți prezentate de industria de armament din Coreea de Nord.

Noua rachetă a fost prezentată și testată in prezența liderului coreei comuniste, Kim Jong Un, presa de stat nord coreeană comunicând că noua rachetă a trecut cu succes testele și este gata pentru producția de serie, oare cum altfel..

Noua rachetă Bulsae-3 reprezintă o modernizare a rachetei antitanc Bulsae-2, căreia i-a fost instalat un sistem avansat de ghidare prin laser.

Racheta Bulsae-2 fiind la rândul ei o copie a sistemului de rachetă antitanc sovietic, 9K111 Fagot, sistem care a intrat în serviciu în anii 1970.

Instalarea acestui sistem de ghidare prin laser a dus cel mai probabil la creșterea razei de acțiune, rază de acțiune care în cazul rachetei 9K111 Fagot este de 2,5 Km, și creșterea preciziei.

mlrs

MLRS 300 mm Nord Coreean

Pe langă racheta antitanc, Coreea de Nord a prezentat recent un sistem MLRS de calibru 300 mm, noul sistem dispune de 8 rachete gata de tragere, utilizează pentru transport un camion HOWO 6×6 de producție chinezească și ar avea potrivit estimărilor o rază de acțiune de peste 100 Km.

Analizele analiștilor sud-coreeni remarcă o similitudine intre aspectul rachetelor nord-coreene și cele americane, speculându-se și despre posibila utilizare pentru ghidare a sistemului chinezesc Baidu sau GLONASS-ul rusesc.

sursa: armyrecognition & NK News

– David Victor –

7 Comments

  • In nici un caz nu o sa primesca chestii scumpe care sa atraga atentia, in genul avioanelor de ex. ca tot se zvoneste pe net de MiG-31 pt Coreea de Nord, Su-34, Su-35, J10, J11, JH-7 samd.

   Nici tancuri, nici nave, submarine, tancuri etc.

   Unu la mana pt ca nu au bani, Coreea de Nord ar avea un PIB de 11-15 mld $, iar bugetul ar fi undeva la 2 mld dolari, este evident ca nu au de unde sa scoata bani pt armament modern, si doi la mana, nici chinezii si nici rusii nu prea au chef sa isi aprinda paie in cap pe gratis si sa le verse armament modern fomistilor.

   Ca si pana acum, cel mai probabil o sa le verse din cand in cand armament din stocuri in cantitati mici(cum le-au vandut alea cateva zeci de T-72, alea 32 de BTR-80, alea 10 MiG-29 din Belarus, alea 30 de MiG-21bis din Kazahstan, alea 4 submarine Whiskey, corpul de nava Krivak care a ajuns de la fier vechi in 2003, alea 3 Il-76, manpads-uri QW-2, rachete antinava P-120 Malakhit samd).

   Si ce o sa improvizeze nord coreeni prin dezvoltarea unor echipamente noi pe baze tehnologice invechite.

   Adica APC-uri de standardul anilor 70-80, tancuri de standardul anilor 70, rachete tot de atunci si tot asa.

 • Poza aia cu tractoarele care trag dupa ele bateria de rachete e mortala. Aia cred ca au si uitat ca pot sa puna un plug in spate. Daca le arati o combina o sa creada ca e ceva radar….

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: