Aviaţie Diverse

Bulgarii vor aduce in stare de zbor MiG-urile 29

MiG-29 bulgar (via Airliners.net)

Ministerul apararii de la Sofia a alocat un buget de 81 milioane de leva (cam 40 milioane de euro/49 milioane de dolari) pentru revitalizarea a 15 avioane de lupta MiG-29.
Banii ar trebui sa ajunga la RSK MiG care ar trebui sa asigure revizia capitala si refacerea resursei de zbor. Aceeasi suma ar trebui sa acopere si “sprijinlul logistic integrat” pentru o perioada de 4 ani.
In urma reparatiilor, bulgarii ar trebui sa aiba 15 avioane disponibile la zbor, revizia trebuind sa asigure o resursa de cel putin jumatate din resursa standard dintre reviziile capitale.
Informatiile au fost facute publice pe prtalul Agentiei de Achizitii Publice.
Via:

Marius Constantin

12 Comments

 • Mda, vechiul episod din telenovela “Castraveti pe avioane dam”. Macar sa recunoasca dracu’ ca n-au lovele si sa-si carpeasca (cat s-o mai putea) 29-urile astea.

 • Sa nu cumva sa primeasca modernizari de la rusi cum au primit croatii de la ukraineni cu MIG-21.
  Cu sanctiunile dictate de US, Rusia nu mai beneficiaza de influx de tehnologie (germana, franceza sau de alta origine europeana) si ceea ce are pastreaza pentru uz intern.

 • Au blocat-o rusii sau au blocat-o ei insisi, fratii de la sud. Dincolo de faptul ca actualul prezident a fost pilot de 29, pur si simplu oamenilor li se falfaie si dau a n-a teala NATO. 2% din buget la aparare, da? N-ai sa vezi ever. Si in afara de polonezi (ca balticii au ei insis niste griji maricele) n–o sa prea vedem un altfel de NATO, mai decis cu tatuca Vladi, nici mai aproape nici mai departe de noi, in Evropa. Sigur, ceilalti sunt cu un bulan gradinaresc mai cu perdea decat promotorii turismului si iubirii bogati in cefe de mai jos de Dunare.

  Noroc cu americanii. A, dar stai, la ei e sef tacanitul ala de Trump? Hm, cam nasol… 😉

 • Au blocat-o rusii sau au blocat-o ei insisi, fratii de la sud. Dincolo de faptul ca actualul prezident a fost pilot de 29, pur si simplu oamenilor li se falfaie si dau a n-a teapa NATO. 2% din buget la aparare, da? N-ai sa vezi ever. Si in afara de polonezi (ca balticii au ei insis niste griji maricele) n–o sa prea vedem un altfel de NATO, mai decis cu tatuca Vladi, nici mai aproape nici mai departe de noi, in Evropa. Sigur, ceilalti sunt cu un bulan gradinaresc mai cu perdea decat promotorii turismului si iubirii bogati in cefe de mai jos de Dunare.

  Noroc cu americanii. A, dar stai, la ei e sef tacanitul ala de Trump? Hm, cam nasol… 😉

  • Daca sarbii s-ar fi fost la fel de rupti in fund sa fi vazut inarmare la vecinii lor.
   Pe unguri ii mananca in fund cu voivodina si minoritatea lor de acolo, iar cu bulgarii sarbii au avut niste divergente care s-au soldat cu cedarea Pirotului dupa care inca mai suspina din cand in cand bulgarii.
   Cateva unitati intarite pe o regiune de granita ar fi facut minuni la inzestrare pentru unguri sau bulgari, asa n-au grija ca altii. Peste unguri nu vine nimeni sa-i deranjeze, iar turcaletii sau grecii nu se complica cu bulgarii ca is niste aliante facute.

 • Ihi, cate ore de zbor mai pot scoate din Rematurile alea ? Si la banii astia ce RK-uri poa’ sa faca ? Pentru cinspe’ bucati.
  La motoarele lor cu ore putine ce mai pot scoate ?
  Si in cat timp ?

  Plus ca “multirolul” ala nu-i modernizat deci ne-compatibil cu avionica NATO. Raza scurta, ore putine zbor si buget infim…..

  ..plus ca nu stii cata seriozitate au cucumberii !

 • Sa privim partea plina a paharului……
  Bine ca suntem vecini cu castravetarii si nu cu polacii :))))
  Fata de bulgari chiar stam bine.

 • Singurul dușman al bulgarilor e Marea Neagră,nu cumva să vină o tornadă de gradul F4 si să le măture hotelurile de la mare. Pînă apare alt ‘dușman’ real,trăiască Mig29.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: