Terestre

Bulgaria ar putea produce blindate in comun cu SUA

M1117 Guardian

M1117 Guardian

Consiliul Consultativ pentru Securitate Naţională a recomandat guvernului bulgar să demareze un program care să ajute forţele armate la îndeplinirea cerinţelor NATO.

Astfel, cândva bine dezvoltata industrie militară a Bulgariei ar putea fi repornită pentru a genera profit ţării.

(Putem păstra un moment de reculegere înainte de a pedala mai departe? În amintirea unei alte industrii militare…)

Gospodin Plevneliev, preşedinte, a declarat în cadrul unui interviu pentru Televiziunea Naţională Bulgară că echipamentul învechit este un factor de mare risc pentru personal.

Acelaşi personaj a avertizat asupra rămânerii fără flota de avioane, treabă care s-ar putea întâmpla dacă nu se execută lucrări pe bătrânele avioane MiG şi Suhoi, treabă care va implica asigurarea securităţii spaţiului aerian al Bulgariei de către avioane NATO.

Cel mai probabil, blindatele pe care le-ar putea produce Bulgaria în comun cu SUA sunt cele de tipul M1117 ale firmei Textron Systems pe patru roţi, model din care Bulgaria posedă începând cu anul 2008 un total de şapte asemenea vehicule.

Anul acesta urmează ca Bulgaria să recepţioneze încă 10 M1117 Guardian.

 

Sursa: Army Recognition

 

– Iulian Iamandi –

6 Comments

  • Da si fortelor lor armate sint dotate cu camioane Mercedes Actross.Dar de ce sa ne uitam in ograda vecinului.Ca el e deja mai destept decit noi.Asta e de fapt o urmare la achizitia de snowmobile si UTV.Noi cumparam si ei produc.Poate cumparam de la ei.Ca ei nu reinventeaza focul, il cumpara cu licenta ca e mai ieftin si il vind si la prosti.

  • Cam toata lumea face cate ceva, fie sub licenta fie produse originale. Polonezii, sarbii, bulgarii, croatii, cehii. Numa noi ne kk pe noi si privim pierduti in zare, ori poate cel mult unii privesc cu speranta ca poate pica vreun comision ceva daca iau pe de-a gata un produs din afara.
    Chiar ca am ajuns ultimii din Europa din pct asta de vedere, e rusinos

  • Avand in vedere succesul bulgarilor la capitolul achizitii militare in ultimii ani – don’t hold your breath. Aduceti-va aminte de 2009 si achizitia ratata de corvete multirol din Franta.

    In alta dezordine de idei – modelul asta de transportor are probleme in Canada…

  • Nu inteleg de ce sunt inca sunt produse masinile astea din moment ce seamana cu TABC79 asa mult

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: