Marină

Bulava: Chiar au facut-o!

Bulava, la iesire din tub...

V-am tot batut la cap cu treaba asta ( cred ca deja aveti par alb :D) pe Resboiu vechi
Asa…

Azi … pardon, e trecut de miezul noptii, deci … ieri, vineri 23 decembrie, ca sa fiu exact, “vremea” a tinut cu Marina Rusa si lansarea in salva a Bulavei a avut ( in sfarsit) loc.

La serva a fost, ca de obicei, submarrinul nuclear din clasa Borey, Yuuuuury Doooolgoruky, iar la primire…acelas (napastuit) Poligon Kura, care nu s-a mutat intre timp din Kamcheatka.

Lansarea a avut loc conform planificarii, din imersiune, in Marea Alba, focoasele celor doua Bulave lovind tintele desemnate, in poligonul Kura, la 6000 kilometri mai la Est.

Testul de ieri, al 18-lea , a fost ultimul din program, menit sa valideze conceptul sistemului de arme Borey/Bulava. Oficial, doar 11 din cele 18 lansari de test au fost incununate de succes, desi gurile rele (vorbitoare de limba rusa-Pavel Felgengauer, expert militar rus) sustin ca din 12 lansari doar una a fost (complet) incununata de succes…

Vina, pentru esecurie succesive a fost aruncata, evident, pe furizorii de subansamble si echipamente…

Bulava, a fost conceputa special pentru Clasa Borey, are trei trepte si poate “arunca” pana la 10 focoase nucleare la o distanta maxima de 8000 kilometri.

Sursa:
RIA

19 Comments

 • Bre, aici erati? Tot intru de vreo cateva zile pe vechiul blog, vad ca nu mai e nici o miscare…ba frate ce-o fi cu oamenii astia?! Cand colo ei isi facura blog nou 🙂

  Misto noul format, bagati mare! Cat despre Bulava si esecurile succesive, taica Putin ar fi trebuit sa zboare niste capete, la propriu, apropo de furnizorii de subansamble si echipamente. Ca altfel se alege praful. Desi…mare suparare n-ar fi ; )

 • Rusii au traditie in crearea rachetelor…si din cate am mai citit Bulava pare a fi o racheta destul de buna…Sarbatori Fericite la toata lumea

 • Oare o functiona sau nu in caz de nevoie?! Cred ca e mai bine pentru toata lumea sa nu stim niciodata cat de bine e capabila aceasta racheta sa loveasca tinte….

 • daca avea asa de multe esecuri cum spun gurile rele, nu o mai baga in serie, ca nu-s prosti, plus testarile astea se monitorizeaza de oameni mai seriosi de prin NATO. Asa ca daca la anul ( 2012 ) o baga in serie – inseamna ca au rezolvat problema ( sau problemele..)

  • De parca NATO are vreo legatura cu seriozitatea. Cu minciuna, poate.
   Pe de alta parte, introducerea in productie de serie a unei arme, inseamna, asa cum bine zici si mata, ca s-a faut cam tot ce trebuia.

 • Au lansat-o de la suprafata ca sa fie siguri ca zboara! Astept testul cu lansare de la 50 de metri adancime sub calota polara!

 • BULAVA NU ESTE O RACHETA BALISTICA.SI ASA,ESTE O PERFORMANTA DE TOATA ISPRAVA SA NIMERESTI O TINTA DIN IMERSIUNE,PE UN MAXIM DE 8000 KM,CHIAR DACA ABATEREA ESTE SEMNIFICATIVA SI ACCEPTATA,TININD CONT CA NU ARE INCARCATURA COMVENTIONALA CI NUCLEARA-NU MAI CONTEAZA CEMAI RADEE IN PLUS,TINTA FIIND DIN START RASA. SI DACA ERA BALISTICA CLASICA-FARA CONTROLUL ZBORULUI,ATUNCI SA FI VAZUT CALCULATORII SI LANSATORII CUM DRACUL TIN GISMENTUL PE HULA,CA O FI EA DIN IMERSIUNE,DAR LA 10 M HULA DA UN DANS DE HULA-HULA…..SA NU-I MAI SOCOTIM-SUNT CEI MAI TARI IN RACHETE SI NU UITATI-AMERICANII AU RENUNTAT LA COSTISITOARELE NAVETE SI LANSEAZA ACUM CU ENERGHIA.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: