Accidente aviatice Aviaţie

Bulagarii au un Fulcrum mai putin

MiG-29 bulgaristanez, inarmat cu R-27R

Un MiG-29 UB, bulgaristanez a cazut (probabil intr-o sera de castraveti) ieri, conform celor anuntate de Ministerul Apararii de la Sofia. Cei doi piloti s-au catapultat in bune conditii, dovedind (inca odata) fiabilitatea scaunelor K-36 de la Zvezda.

Avionul a luat contact cu harta langa localitatea Golyam Chardak, la 160 de kilometri de capitala Sofia. Conform comunicatelor Ministerului Apararii, zburatoarea a luat foc imediat dupa decolare. La fel ca si noi, bulgarii au primit MiG-uri 29 incepand cu 1989, dar le-au trecut printr-un program de reconditionare si modernizare impreuna cu RSK MiG.

Ca urmare a acestui accident castravetienii au anulat un exercitiu comun pe care ar fi trebuit sa-l desfasoare impreuna cu 31st Fighter Wing a USAFE, formatiune dotata cu F-16 cu baza la Aviano, in Italia.

Sursa FOTO:
Kasimir Grozev

Sursa:
CTV

7 Comments

 • Probabil ca bulgaristanezii nu au o a doua dubla care sa o inlocuiasca pe aceasta prabusita…naspa, aiuria chiar nasol….cate MIG 29 bulgaristaneze mai zboara acum?

  • Si chiar inainte de a da ochii cu F 16 s-au gandit mai bine bulgarii si au dat cu MIG-ul in tarana ca sa nu se faca de ras. F16 este al mai tare, avion. Daca il dai in Bulgaria insa se va plictisi si la un moment dat o sa cada ca da in rachiu ca si MIG-ul.

 • ?!?!?!?

  “Presa bulgară speculează ca aviaţia americană se antreneaza împreună cu forţele din România şi Bulgaria, potenţiali cumpărători de F-16 la mâna a doua, pentru un posibil atac in Siria. MiG-urile 21 româneşti joacă rolul inamicilor Occidentului în cadrul celui mai mare exerciţiu aviatic din Bulgaria”

  “La exerciţiu iau parte 32 de aparte F-16 de la baza militară americana de la Aviano, precum şi aparate MiG-21 ale Forţelor Aeriene din România şi Bulgaria, MiG-29 şi Suhoi 25 ale forţelor bulgare.”

  “Presa bulgară relatează că exerciţiul va cuprinde lovituri ale avioanelor F-16 americane asupra zonei de instrucţie de la Koren, în timp ce avioanele Bulgariei vor încerca să protejeze forţele SUA de loviturile inamicilor, al căror rol va fi jucat de piloţii români.”

  “Joi, un avion MiG-29 al forţelor bulgare s-a prăbuşit în timpul exerciţiului. Piloţii s-au catapultat la timp.”

  http://www.cotidianul.ro/mig-urile-romanesti-inamicii-f-16-intr-un-exercitiu-din-bulgaria-180699/

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: