Aviaţie

“Buba” lui F-22 a fost descoperita

F-22 in timpul unei realimentari in zbor (foto de Jeremy Lock/ US Air Force)

Buba ascunsa a Raptorului a fost identificata sub forma unei supape din componenta vestei de zbor. Conform esalonului superior al US Air Force, supapa cu pricina este responsabila de simptomele de hipoxie cu care s-au confruntat pilotii de F-22 in trecut.

Potrivit unei declaratii a lui George Little, purtatorul de cuvant al Pentagonului, Secretarul Apararii, Leon Panetta a fost de acord cu ridicarea graduala a restrictiilor de zbor impuse in luna mai flotei de aeronave F-22.

“The Air Force is confident the root cause of the issue is the supply of oxygen delivered to pilots, not the quality of oxygen delivered to pilots,” a declarat Little ieri, in cursul unei conferinte de presa.

O valva din componenta vestei pentru zboruri la mare altitudine, provoca umflarea/dezumflarea vestei la momente nepotrivite. Valvele respective urmeaza sa fie inlocuite. De asemenea volumul de aer care va ajunge la piloti va fi marit prin eliminarea unor filtre cu carbon (introduse in circuit pentru a stabili cu certitudine daca fluxul de aer este sau nu contaminat).

Procesul de ridicare a restrictiilor va incepe imediat, conform declaratiilor lui Little. De asemenea o escadrila de avioane Raptor ar putea fi detasata in Japonia, la Baza Aeriana Kadena, din moment in moment.

Sursa:
Stars&Stripes

– Griffon236 –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

13 Comments

 • E vrajeala asta cu vesta. Au mai avansat ipoteza asta si inainte, pilotii nu au mai purtat vesta respectiva si simptomele continua sa apara. e buba mare

   • Resboiu F 22 are performanta dar la ce cost cu ce pret etc, aici se pune problema. La cat costa F 22 intr-o aviatie mica este inutil, daca ai 12 oricat de raptori ar fi o sa te prinda sigur la sol un agresor cu vreo 50 de aparate de lupta gen Typhoon sau Rafale sau Su 35 BM si game over.

 • Sa inteleg ca PakFa e un real succes.
  In afara e post combustia la motor in timpul mitingului de la maks, nici o discutie de probleme la el.
  Nu costuri, nu intretinere, nu cresteri de preturi fata de lista.
  Se pare ca americanii au nevoie inca o data de Rusi sa le explice cum se face un avion … si mai ales cum se respira la mare inaltime.

  • De fapt cum de nu ne-am gandit, de fapt cum de nu s-a gandit nimeni pana acum, ce naiba un astfel de avion la care intretinere este zero nu tu costuri de exploatare, cred ca imi vad apartamentul si ma mut intr-un PAK-FA. oai sa se gandeasca si SMFA sa cumpere PAK-ul ca o sa-i coste mai putin decat MIG-21.
   Pariez ca atunci cand o sa inceapa sa zboare mai mult de zece PAK-uri o sa auzim si de prabusiri spectaculoase.

   • @Anla’shok … tu vb. serios? Chiar se poate sa iti vinzi apartamentul pe un PakFa?
    C-am ciudata afacerea, dar merita … parerea mea.
    Spectaculoase vor fi numai privirile de uimire a americanilor … cand vor vedea ca PakFa va da clasa lui F-22 acumulat cu F-35.
    Fara suparare … dar trebuie sa recunosti ca a naibii de versatil, frumos si reusit PakFa-ul

    • eu cred ca tu confunzi ce doresti tu ,crezand ca e realitatea
     toti au murit prosti pana au venit rusii si au inventat avioanele
     dupa aia le-au testat in camera anecoica si au dat cu raptorul de pamant

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: