Aviaţie

Brazilia retrage avioanele Mirage 2000 si le inlocuieste cu F-5M

Mirage 2000 brazilian

Mirage 2000 brazilian

Brazilienii – care au refuzat acum niste ani o oferta cu F-16 second hand portugheze sau olandeze… – vor retrage din exploatare avioanele Mirage 2000.

In locul lor, vor fi introduse in serviciu 6 pana la 12 avioane F-5M reparate si modernizate de catre Embraer.

Mirage-le au fost cumparate la mana a doua din Franta pentru 80 de milioane de dolari in 2005, insa acum au ajuns la finalul vietii si nu pot fi revandute.

F-5M

F-5M

Avioanele F-5M sunt echipate cu sisteme avansate pentru razboi electronic, tintire si defensive, radar SELEX Grifo F, INS/GPS, sistem pentru realimentare in aer.

In urma lucrarilor de reparare si modernizare avioanelor F-5M li s-a prelungit viata cu inca 15 ani. Cel putin 15 ani.

Brazilia inca nu a decis care tip de avion multirol sa fie achizitionat in numar de 36 exemplare si se asteapta ca alegerea sa fie facuta pana la finalul acestui an.

Sursa: Defense World

– Iulian Iamandi –

3 Comments

  • Asta cu expirarea Mirage 2000 si cu upgrade-ul de F 5M care mai tine 15 ani este din ciclul deja cunoscut – pensionam MIG 29-le folosim MIG 21-le si apoi mai vedem noi ce si cum.
    La un pret decent toate cele 12 Mirage 2000 puiteau fi upgradate la zi si mentinute la zbor doar ca Brazilia are alte planuri, poate in cele din urma va cumpara ceva avioane noi…

    • Pai ei au cumparat Mirage sh ca solutie de avarie pana la achizitia multirolului. Achizitie care s-a transformat intr-o telenovela fantastica, brasilero style.

      Vor lua pana la urma F-18, interesele sunt totusi prea mari.

  • Cred ca Brazilia va oscila intre Rafale sau FA18 SUPER HORNET E/F.Brazilienii vor un avion pe care sa il poata folosi si pe portavion, in afara transferului de tehnologie.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: