Terestre

Brazilia interesata de Pantsir-S si Igla

Pantsir-S missile

Pantsir-S missile

Ministrul brazilian al Apărării intenţionează să discute despre achiziţia de sisteme sol-aer în timpul convorbirilor cu premierul rus Dmitry Medvedev, programate luna aceasta.

“We are interested in acquiring three batteries of Pantsir-S1 missiles and two batteries of Igla missiles,”

A declarat generalul Jose Carlos De Nardi, şeful Statului Major al Forţelor Armate Braziliene.

Posibila achiziţie de armament anti-aerian din Rusia va fi discutată la finalul lunii Februarie, în timpul vizitei în Brazilia a premierului Medvedev.

O înţelegere, daca va fi semnată, va avea ca efect construirea unei fabrici în Brazilia şi transfer de tehnologii, a mai spus De Nardi.

Pantsir-S este un sistem combinat de tunuri automate şi rachete sol-aer, amplasate pe un vehicul cu roţi, care dispune de un radar de control al focului şi un senzor electro-optic. Ca armament, sistemul dispune de două tunuri de 30 mm şi până la 12 rachete 57E6 radio-comandate, cu rază scurtă.

Sistemul a fost proiectat pentru a angaja lupta cu o varietate de ţinte care evoluează la altitudini joase, la o distanţă maximă de 20 de kilometri cu rachetele şi la 4 kilometri utilizând tunurile.

Versiunea de export a sistemului Pantsir-S1 a fost vândut către Emiratele Arabe Unite, Siria şi Algeria.

Igla este un sistem portabil lansator de rachete sol-aer termoghidat.

Igla

Igla

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

 

4 Comments

 • Brazilienii cer offset si transfer de tehnologii si daca importa o cutie de chibrituri. 🙂

  Destepti oameni!

  • Foarte bine fac.Asa ar trebui sa procedeze si romanii.Daca le iese pasenta brazilienilor, poate isi comanda si alte jucarii rusesti, cum ar fi S400, tancul Armata, SU PAK FA T 50, samd, pe acelasi principiu, adica offset si fabrici realizate in Brazilia unde vor fi construite majoritatea tehnicii de lupta.

   • Absolut de acord. Si, ma gandesc ca poate, toate amanarile astea in programul pentru multirolul brazilian, pot sa fie un apropo pentru Rusia, ca sa depuna si ea candidatura cu Su-30SM, Su-35 sau MiG-35.
    In ultima vreme s-au cam ridicat comenzile braziliene pentru jucarii rusesti, ceea ce nu poate duce decat la cimentarea bunelor relatii dintre cele 2 tari, asta insemnand offset, transfer de tehnologii si investitii de ambele parti. Destepti oameni, sa recunoastem…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: